Šport
225 ogledov

Dan pred otvoritvijo odpustili režiserja

Tokio olimpijski stadion Epa
Dan pred uvodno slovesnostjo poletnih olimpijskih iger Tokio 2020 je kreativni direktor uvodnega šova Kentaro Kobayashi dobil nogo.

Organizatorji tokijskih iger so na današnji novinarski konferenci sporočili, da je razlog za odpoved sodelovanja incident izpred več deset let, ko se je režiser v komičnem skeču norčeval iz holokavsta.

Organizatorji bodo zdaj vnovič v celoti pregledali program slovesnega odprtja iger, je dejal izvršni direktor organizacijskega odbora Toshiro Muto.

Japonska agencija Kyodo poroča, da so se neprimerne šale Kobayashija, nekdanjega komika, iz leta 1998 pojavile "čez noč" v videoposnetku in šokirale domačo javnost.

"Izkazalo se je, da je uporabljal neprimeren jezik in se norčeval iz tragičnih dogodkov naše zgodovine," je dejala predsednica organizacijskega odbora Seiko Hashimoto. "Organizacijski odbor se je zato odločil, da z njim prekine sodelovanje," je dodala.

Kobayashi, znana gledališka osebnost na Japonskem, se je v izjavi za javnost opravičil za dvoja dejanja in zloglasni skeč opisal kot "zelo neprimernega".

Gre za nov udarec za organizatorje olimpijskih iger, ki bodo zaradi koronske pandemije potekale za zaprtimi vrati brez gledalcev. Na uvodni slovesnosti bo tako na osrednjem olimpijskem stadionu, ki sprejme 68.000 gledalcev, lahko prisostvovalo le približno 950 ljudi.

Pred časom je odstopil tudi skladatelj za uvodno slovesnost Keigo Oyamada, potem ko so se na spletu pojavili posnetki, da se je v času šolskih dni norčeval iz invalidnih otrok. Dvainpetdesetletni Oyamada, ki je med umetniki znan tudi pod vzdevkom Cornelius, se je opravičil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.