Šport
30232 ogledov

MOK pred otvoritvijo Iger odločno zavrnil pobudo Janeza Janše

Janez Janša Vlada RS
Mok je zavrnil pobudo Janše in Schinasa glede zastave EU na odprtju iger.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je zavrnil pobudo podpredsednika Evropske komisije Margaritisa Schinasa in slovenskega premierja Janeza Janše, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije, trenutno predsedujoče države Evropske unije (EU), na današnji uvodni slovesnosti poleg slovenske nosila tudi evropsko zastavo, poroča portal Politico.

Kot je po poročanju bruseljskega spletnega medija povedal eden od tiskovnih predstavnikov Moka, lahko vsako olimpijsko moštvo uporabi zgolj eno zastavo, en emblem in eno himno, ki jih sprejme nacionalni olimpijski komite in potrdi izvršni odbor Moka.

"Pri tem iz razumljivih razlogov niso dovoljene nobene izjeme, saj bi se sicer Mok soočil s številnimi prošnjami različnih inštitucij, ki že sicer, tako kot EU, delijo vrednote, ki predstavljajo jedro olimpijskih iger," so poudarili predstavniki Moka.

V pismu, ki sta ga Schinas in Janša na Mok naslovila v nedeljo, sta predlagala, da bi slovenski športniki na slovesnem odprtju nosili še zastavo EU, s čimer bi bili "ambasadorji evropske enotnosti in vrednot, na katerih temelji unija in ki se ujemajo z vrednotami olimpijskega gibanja".

Mok se je na to odzval, da vsi udeleženci olimpijskih iger predstavljajo skupne vrednote EU in olimpijskega gibanja, dodaja Politico.

"V Tokiu so se zbrali športniki 205 nacionalnih olimpijskih komitejev in olimpijska ekipa beguncev, kar je močno sporočilo miru, solidarnosti in odpornosti vsemu svetu. Mok te vrednote deli skupaj z Evropsko unijo," so še pojasnili pri Moku.

 
Komentarjev 26
  • Thomas_Tracy 10:19 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 17:07 23.julij 2021.

    Janša bo Stajevce osušil ko gobe.

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 17:01 23.julij 2021.

    Prispevek avtorja T.M.,STA MURGELSTAN... .Avtor T.M.,kaj vi še niste na borzi dela?

Sorodne novice