Slovenija
10220 ogledov

Janša danes upravičeno zaskrbljen

Janez Janša Epa
Rekordno nizka podpora vladi.

Vlada je v tokratni javnomnenjski raziskavi zabeležila rekordno nizko podporo, saj njeno delo kot neuspešno ocenjuje 71,9 odstotka vprašanih, kar je 5,8 odstotne točke več kot minuli mesec, kaže tokratna anketa Vox populi, ki jo za časnika Dnevnik in Večer izvaja agencija Ninamedia. Kot uspešno je delo vlade ocenilo 26 odstotkov vprašanih, kar je za 3,8 odstotne točke manj kot junija.

SDS večja podpora 

Če bi bile volitve v DZ v nedeljo, bi sicer največ vprašanih volilo največjo koalicijsko stranko SDS. Volilo bi jo 18,2 odstotka vprašanih oziroma 0,9 odstotne točke manj kot v zadnjem merjenju.

Sledile bi ji SD z 12,7 odstotka podpore (junija 12,1) in Levica z 10,1 odstotka podpore (junija 6,9). LMŠ bi volilo 9,2 odstotka vprašanih (junija 8,8), NSi pa 4,7 odstotka vprašanih (junija 6,5). Sledi SAB, ki bi jo v tokratnem merjenju volilo 3,6 odstotka anketirancev (junija 3,4).

Kot še kažejo rezultati ankete, je nekoliko upadalo število neopredeljenih volivcev in število vprašanih, ki ne bi volili. Tako je 29,6 odstotkov vprašanih odgovorilo, da ne vedo, koga bi volili (junija 30,5), 6,5 odstotka vprašanih pa se volitev sploh ne bi udeležilo (junija 6,5). Po izračunu in na podlagi glasov opredeljenih volivcev, bi SDS prejela 28 sedežev v državnem zboru, SD 19, Levica 15, LMŠ 14, NSi 7 in SAB 5.

Ljudmila še naprej prva 

Na vrhu lestvice priljubljenosti slovenskih politikov še naprej ostaja nekdanja predsednica NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Sledita ji predsednik republike Borut Pahor na drugem mestu in predsednik DZ Igor Zorčič na tretjem mestu.

Na četrtem mestu ostaja predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon, sledijo evropski poslanec Milan Brglez, ljubljanski župan Zoran Janković, poslanec SD Dejan Židan, predsednik LMŠ Marjan Šarec in minister za zunanje zadeve Anže Logar. Prvo deseterico najbolj priljubljenih politikov zaključuje predsednica SAB Alenka Bratušek.

Predsednik vlade Janez Janša je zasedel 20. mesto, sledita mu še poslanska SDS Eva Irgl na 21. mestu in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je zasedel zadnje, 22. mesto.

urška bačovnik janša, janez janša Slovenija Slovenija Janez Janša s soprogo Urško stopil pred mikrofon: To sta povedala ... Luka Pahor Magazin Pahorjev sin tako okrcal Janšo in jih takoj dobil "po nosu"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • lada 16:48 20.julij 2021.

    Št. Ilj je glavno mesto, ne pa usrana lublana - bulana !

  • lada 16:43 20.julij 2021.

    Mislinja 88 % proti; zato naj gre vsak, ki je glasoval proti s svojo rdećo, usrano in smrdljivo bućo rinat reko nazaj u grabn, ker ne dobijo nč, saj so glasoval proti, saj je župan sd = sam drek in ...prikaži več tega imajo na pretek in naj se sam drek zaveda, da je usral skledo iz katere žre in to dr. ek !

  • mirror 16:35 19.julij 2021.

    Janša je nam hotel vzeti vodo in zapreti pipe. Hotel je prodati vse vodne vire in pozidati vse obale, vsa obrežja rek in spuščati odplake kar v vodo. To ste levi mediji, KUL-ovci in nevladniki tulili v času pred referendumom. ...prikaži več. Desni strani se sploh ni zdelo vredno meniti za take nesmisle. Zaradi teh zavajanj in laži levičarjev in njihovih medijev je JJ na 20 mestu.