Šport
84688 ogledov

"Odpustili so me, ker sem proti Janši!"

Mark Ferjan Facebook
Slovenski vratar na delu v Mariboru je podal svoj pogled na prekinitev pogodbe.

Pred nekaj dnevi je rokometni prvoligaš Maribor Branik objavil, da bo v naslednji sezoni na vratarskem položaju računal na Gregorja Lorgerja, Miloša Milačića in novega prišleka Denisa Straška. 

Med omenjeno trojico ni Marka Ferjana, kar je vratarja, ki je štajerski gol branil v zadnjih dveh sezonah, močno presenetilo.

Ferjan se je rokometno izobrazil v Ljubljani, kot kadet prestopil v Füchse Berlin, leta 2019 pa se je vrnil v domovino in z Branikom podpisal triletno pogodbo.

Še konec junija so Mariborčani triindvajsetletnemu Ferjanu prek družbenih omrežij čestitali za rojstni dan in mu zaželeli obilo lepih trenutkov v vijoličastem dresu. Dobra dva tedna kasneje ga je doletel šok.

"Na Facebooku sem prebral, da zapuščam klub, čeprav sem imel z njim še enoletno pogodbo. Dva dni pred tem so mi sporočili, da nimajo denarja in da plače ne bom dobil, čeprav so jo dobili vsi drugi igralci. Dodali so, da bi ob mojem odhodu vzeli še odškodnino. To se mi je zdelo zelo nenavadno, saj smo dotlej funkcionirali super. Ko sem se pogovoril z nekaterimi soigralci, tudi bivšimi igralci tega kluba, so mi rekli, da je to že njihova stalna praksa. Na tak način s kršitvami pogodb izsiljujejo igralce, da bi ti izgubili željo po nadaljnjem igranju in zapustili klub. Tako so nagnali že nekaj igralcev. Kot odziv na članek z njihove strani sem pod njihovo objavo zapisal, da o tem ne vem nič, da imam še veljavno pogodbo," je za EkipoSN dejal Ferjan.

Mark Ferjan | Avtor: Facebook Facebook

"Kot sem izvedel pozneje, je ta nesoglasja povzročilo dejstvo, da sem bil z družino udeleženec na nekaj petkovih protivladnih protestih. Kot zelo politično opredeljenemu klubu jim namreč ne ugaja moja levosredinska politična usmerjenost. Kot razlog odpovedi so tako zapakirali, da rušim homogenost v klubu," je odpoved svoji politični opredeljenosti pripisal Ferjan.

urška bačovnik janša, janez janša Slovenija Slovenija Janez Janša s soprogo Urško stopil pred mikrofon: To sta povedala ...

"Gre za absolutno laž in popoln nesmisel. Na fanta, ki je imel v preteklih dveh sezonah v klubu različne težave z disciplino, novi trener ne računa več, kar je edini razlog, da je športni direktor Branko Bedekovič vratarja takoj po podpisu pogodbe s trenerjem obvestil, da bodo v novi sezoni gol Maribora branili drugi vratarji," so sporočili iz klub RK Maribor Branik.

Klub napoveduje, da bo zaradi neresničnih navedb in obtožb primoran sprožiti nadaljnje postopke, da zaščiti svoj ugled in dobro ime. Trener Luka Žvižej pa je ob tem dejal: "Pri odločitvi za spremembo v vratih je šlo izključno za športno odločitev, ki smo jo sprejeli skupaj s sodelavci. V ekipi si želim igralce, ki si želijo biti del kluba, le tega postaviti na prvo mesto in ne svojih lastnih interesov. To je bil razlog, da smo se odločili za zamenjavo."

Maribor Branik je s Ferjanom v vratih v preteklih dveh sezonah elitne slovenske lige zasedel enajsto oziroma deveto mesto.

 
Komentarjev 22
  • peter9 18:22 21.julij 2021.

    Kašne mate otroci. Ampak saj ni važno za kaj samo da se joka

  • borut08 13:10 21.julij 2021.

    Res je!Tudi sam imam probleme,ker sem proti Jansi in sem se nekajkrat udelezil protesotov.Od verbalnih in tudi fizicnih napadov,do metanje polen pod noge raznih institucij in ponovem mi posilja obcina 400% visjo poloznico za vodi in naslednjo so mi obracinali ...prikaži več dvojno oz.za dve osebi ceprav sem sam peijavljen in zivim v stanivanju v vec stanovamski hisi.Cisto jansisticno tipicni nagajanje.

  • mirror 20:43 20.julij 2021.

    "Odpustili so me, ker sem proti Janši!" To je zapisal avtor tega članka in nihče drug.