Šport > Kolesarstvo
30501 ogledov

Panika med kolesarji! Španci na pragu izključitve, pozitivna tudi Čeh in Nemec!

Španska kolesarska reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Po okuženem Čehu sta bila tokrat pozitivna še nemški kolesar in maser španskih kolesarjev.

V nemški olimpijski reprezentanci v Tokiu so zaznali prvi primer okuženega z novim koronavirusom. Petintridesetletni kolesar Simon Geschke, ki trenutno vozi za ekipo Cofidis, je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. V soboto se ne bo mogel udeležiti cestne dirke, so sporočili iz nemške delegacije, poroča tiskovna agencija dpa.

Simon Geschke | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Enaka usoda je pred tem doletele že češkega kolesarja Michala Schlegela, ki je bil pozitiven v četrtek in je že v karanteni.

Španski olimpijski komite pa je sporočil, da je bil maser španske kolesarske ekipe v petek, na predvečer moške cestne dirke na igrah v Tokiu, pozitiven na testu na novi koronavirus, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Celotni španski reprezentanci je grozila celo izključitev z dirke, a so se testirali in čisto vsi bili negativni, tako da se bodo lahko udeležili dirke "Vsi člani reprezentance so opravili test in so bili negativni ter bodo lahko tekmovali v soboto," so sporočili iz španske reprezentance.

Alejandro Valverde | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta primer pozitivnega na okužbo s covidom-19 je bil prvi, ki je prizadel špansko delegacijo v Tokiu. Alejandro Valverde tako ostaja vodja španske ekipe ter eden favoritov za medaljo. Ostali Španci, ki bodo delali za svojega kapetana ter iskali morebitno priložnost zase, so še Omar Fraile, Jesus Herrada ter brata Ion in Gorka Izagirre.

Na cestni vožnji kolesarjev bodo zelo velika tudi pričakovanja slovenske javnosti. Tadej Pogačar in Primož Roglič sodita v sam vrh favoritov.

Komentarjev 1
  • Thomas_Tracy 10:19 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice