Šport > Kolesarstvo
4496 ogledov

Pogačarju je to uspelo kot prvemu v zgodovini

Tadej Pogačar Anže Malovrh/STA
"To je nekaj neverjetnega!"

Tadej Pogačar postal sploh prvi kolesar v zgodovini tega športa, ki je po zmagi na dirki po Franciji osvojil tudi olimpijsko kolajno v cestni preizkušnji. Na kronometrih sta sicer do odličij na primer na zadnjih dveh igrah prišla Chris Froome, ki je Tour osvojil leta 2016, in Bradley Wiggins, ki je slavil leta 2012.

"Noro, že ves teden je tako. Težko je opisati, kakšna čustva me navdajajo. To danes je nekaj povsem drugega. Sem brez besed," je za RTV Slovenija takoj po olimpijski dirki in bronu dejal Pogačar.

Zmagovalec Toura v cilju še dolgo ni vedel, ali je osvojil srebro ali bron. "Ne, nisem vedel. Toliko sem dal od sebe, da nisem vedel, ali sem drugi ali tretji. To niti ni pomembno, medalja je medalja, kot pravimo. To je nekaj neverjetnega," je še dodal. Dirka je bila po njegovem mnenju sicer ena težjih v karieri.

Tadej Pogačar Za las Šport Kolajna za Slovenijo, odločal tudi fotofiniš!

"Način dirkanja je bil drugačen, tudi vročina in vlaga. Trpel sem od zadnjega klanca. Poskušal sem z napadi, a to so počeli tudi drugi eden za drugim. Težko je bilo biti zbran in ostati 'na kolesih' drugih tekmovalcev. Dal sem vse od sebe in uspelo mi je priti do kolajne. V naši skupini je bilo več interesa za osvojitev medalje, ne za zlato. Sam sem jo imel v mislih, a na koncu sem videl, da je to nemogoče, saj je bil Carapaz danes premočan. Osredotočil sem se na sprint, adrenalin me je pospešil do cilja," je za RTV še pristavil 22-letnik.

Bronasti slovenski kolesar se ni pozabil zahvaliti reprezentančnim kolegom. "Vsi trije so bili super. Sploh Tratnik danes. Prevzeli smo pobudo, se naslonili na njegovo formo. Bil je nujen v ekipi, tudi Polanc. Imel je precej težav, ampak bil je zraven, s Primožem pa sva govorila, kako se kdo počuti. Glede na to, da smo bili tu štirje in z dvema favoritoma, smo dobro 'oddirkali'," je še za RTV dejal Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice