Šport
31385 ogledov

Bo Roglič sploh nastopil na kronometru?

Primož Roglič Anže Malovrh/STA
Primož Roglič po sobotni cestni kolesarski olimpijski dirki ni potrdil nastopa na sredinem kronometru. Zaradi krčev v spodnjem delu hrbta ni bil prepričan, da bo lahko kolesaril, dejal je, da se bo o vsem dogovoril z vodstvom ekipe in da je tudi pripravljen mesto prepustiti drugemu. A selektor Andrej Hauptman je to možnost odločno zanikal.

"Primož je dokončna opcija, storili bomo vse, da ga optimalno pripravimo. Na cestni dirki je imel težave, upamo, da bo na vožnji na čas bolje," je dejal Hauptman, do sobote kolesar z najvišjo slovensko olimpijsko uvrstitvijo, petim mestom z iger leta 2004 v Atenah: "Bil sem predolgo. Slovensko kolesarstvo bi si že prej zaslužilo kolajno, bilo pa je samo vprašanje časa, kdaj me bo kdo prehitel."

Dobitnik bronaste kolajne s svetovnega prvenstva iz leta 2001 ni imel časa, da ustrezno proslavi bron Tadeja Pogačarja na cestni dirki, pravi, da je bilo preveč dela za kakšno proslavo.

"S podelitvijo kolajn se naše delo ni končalo. Treba je bilo pospraviti in pripraviti kolesarje na odhod. Trije danes že potujejo domov, zaradi obveznosti ob kolajni pozneje, kot smo načrtovali, zato smo morali to uredi. Hkrati smo že začeli pripravljati tudi reči za Eugenijo Bujak, ki jo nastop čaka danes," je dejal Hauptman.

Priljubljeni Hempi se je še enkrat ozrl na razplet dirke, še vedno ni mogel skriti navdušenja, predvsem nad delom Jana Tratnika, ki je v boju z vsemi reprezentancami opravil pameten in garaški posel.

"Tratnik je bil fenomenalen. Dirka je bila stresna, potekala je v težkih pogojih, na enodnevnih preizkušnjah se hitro lahko obrne vse na glavo. Vsi so dirkali proti nam, Tratnik je praktično sam vlekel, nihče mu pri tem ni hotel pomagati. Pričakovali smo nekaj takega, fantje pa so res odirkali, tako, kot smo se dogovorili. Poleg fenomenalnega Tratnika, pa ne smemo pozabiti na Jana Polanca. Bil je ves čas pri avtu, se vračal po okrepčilo za druge. Tudi po padcu se je pred zadnjim vzponom vrnil v glavno skupino, a malo prepozno, da bi lahko resneje pomagal na vzponu. Skratka odlična dirka za nas, škoda je le za težave Primoža, ki pa je bil na zadnjem vzponu vendarle ob Tadeju in je opravil svoje," je svoje izbrance ocenil Hauptman.

Piko na i odličnemu delu je postavil Pogačar, ki se je na koncu izkazal tudi s skupinskim sprintom, ki mu je prinesel tretje mesto. "Pogačar je še enkrat potrdil tisto, po čemer slovi. On ne naredi nobene napake in če k temu dodamo fenomenalno pripravljenost, je to medalja," je recept za odlične rezultate svojega varovanca v reprezentanci in klubu UAE Emirates predstavil selektor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Bobby_Armstrong 09:43 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • munja 17:28 25.julij 2021.

    Za mene so vsi naši kolesarji zmagovalci. Če se ne bi Tratnik tako maksimalno trudil, bi bila tudi medalja Pogačarja vprašljiva. Je pa res, da so nam drugi tekmovalci kar nagajali.