Šport > Olimpijske igre
3669 ogledov

Selektor: "Roglič je v krogu favoritov!"

Primož Roglič Anže Malovrh/STA
Slovenija bo imela v sredo močnega aduta v boju za olimpijsko medaljo.

Selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman je tudi pred drugo kolesarsko preizkušnjo olimpijskih iger v Tokiu, kronometrom, optimistično razpoložen. Svojega varovanca Primoža Rogliča kljub zdravstvenim težavam na cestni dirki uvršča v krog favoritov, saj naj bi se Zasavec dobro počutil in motivirano čaka na preizkušnjo.

"V zvezi z njim sicer nočem biti preveč optimističen, da se ne bi zmotil kot pred cestno dirko, ampak res težav ne vidim. Proga mu ustreza, je motiviran, zadnje dni smo tudi dobro trenirali. Tako da sem optimist. Zagotovo sodi v krog favoritov in upam, da se mu bo izšlo," je dejal Hauptman, ki trdi, da je proga za kompletne kronometriste, med katere nekdanji svetovni podprvak v tej disciplini zagotovo sodi.

Tadej Pogačar Tokio 2020 Bronasti junak Šport Pogačar brez kronometra, že danes domov

Trasa je všeč tudi Rogliču. Kot je povedal za TV Slovenija, gre za razgibano traso, ki bo zanj poseben izziv. "Sama trasa je v bistvu precej razgibana, neke prave ravnine ni. Ravnina je, kot rečemo, po klancu navzgor. Tudi na dirkališču je zelo razgibano. Bo poseben izziv. Ni posebne filozofije. Čim hitreje dol, skozi ovinke nekako priti skozi, po klancu navzgor pa pritisniti čim bolj na pedala, da gremo čim hitreje gor. To je nekako glavni fokus, predvsem poskusiti iztisniti vse iz sebe in potem bomo videli, kako bo šlo," je za nacionalno televizijo dejal Roglič.

Hauptman podobno meni, da proga ni posebej tehnična. "Proga, ki jo bodo tekmovalci prevozili dvakrat, ni posebej tehnična, mogoče na dveh mestih. Je po okusu pravih, kompletnih kronometristov, ki se sami dobro poznajo in ki se znajo vzpenjati. V krogu je pet kilometrov vzpona, ki pa ni enakomeren, zato se moraš dobro poznati. Moraš vedeti, kdaj dodati, kdaj malo privarčevati z močmi. Meni je proga všeč, menim, da je tudi Primožu," je opisal tip kolesarja, ki bo lahko upal na najvišja mesta.

In kdo so ti kolesarji? Po mnenju Hauptmana Filippo Gana, Rohan Dennis, Tom Dumoulin, Roglič in še kdo, možna pa so seveda tudi presenečenja.

"Pet let smo čakali na to. Po cestni dirki nam je malo odleglo, potem pa se je hitro spet začelo stopnjevati. Vsi bomo dali vse od sebe, vključno s Primožem. On je bil že na cestni preizkušnji motiviran, res pa verjamem, da bo na kronometru vendarle pravi. Tako kot vsa ekipa, ki v odličnem vzdušju tukaj diha z njim," je pred drugim kolesarskim vrhuncem teh OI za Slovenijo še napovedal Hauptman.

Mathieu van der Poel Video Šport Grozljiv in bizaren padec kolesarskega zvezdnika
 
Komentarjev 1
  • res.no 22:28 27.julij 2021.

    Dajmo Primož! Naj ti uspe!!!! Iz vsega srca TI privoščim medaljo!

Sorodne novice