Šport > Kolesarstvo
7633 ogledov

Pogačar brez kronometra, že danes domov

Tadej Pogačar Tokio 2020 Twitter
Od ekipe se je poslovil na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu.

Tadej Pogačar si bo po naporni dirki po Franciji, dolgi poti in olimpijskem uspehu v Deželi vzhajajočega sonca vendarle lahko odpočil. Že danes zapušča Tokio, čaka ga sicer še vrsta obveznosti, a vendarle bo končno prišel do zasluženega odmora.

"S tako ekipo je lahko dirkati. Bili smo sicer samo štirje, a vedeli smo, zakaj smo tukaj. Pokazali smo ekipni duh, imeli smo se dobro in tudi izid je prišel," je v nagovoru predstavnikom Olimpijskega komiteja Slovenije, veleposlanici Ani Polak Petrič in ministrici za šolstvo in šport Simoni Kustec povedal Pogačar.

Posebej se je zahvalil Janu Tratniku in Janu Polancu, ki sta mu v kritičnih trenutkih olimpijske cestne dirke pomagala do novega mejnika v karieri: "Res hvala obema Janoma. Fenomenalen teden je za nami." Sotekmovalca pa sta mu vrnila kompliment. "Vsi smo vedeli, da imamo Primoža (op. a.) in Tadeja. Čast je bila, da sem jima lahko pomagal," je med drugim odvrnil Tratnik, ki je opravil levji delež na dirki, ko je bilo treba slovenskega šampiona približati ubežnikom. "Vsak športnik si želi v ekipi takega vodjo," pa je tudi Polanc priznal, da so bile vloge vseh v ekipi jasne in da je to morda najpomembnejši del formule za uspeh.

Primož Roglič Težave Šport Bo Roglič sploh nastopil na kronometru?

Tadej Pogačar Tokio 2020 | Avtor: Twitter Twitter

"Res sem hvaležen vsem na Olimpijskem komiteju Slovenije, da so za nas storili vse, da smo na igre lahko prišli in oddirkali, kot znamo," je še dejal Pogačar in priznal, da je trenutno od vseh naporov v mesecu juliju že pošteno utrujen. "Seveda čutim utrujenost. Bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Čaka pa me še zadnji del sezone, zato se bom najprej dobro odpočil."

Tadej Pogačar Bravo! Šport Takšni so odzivi na Pogačarjev uspeh

Vneto ga čakajo tudi v domači Komendi, kjer so se vaščani za ogled kolesarstva na hitro zbrali že za finale lanskega Toura, letos pa na hipodromu spremljali celega. "Žal zaenkrat še ne grem tja. Imam še nekaj obveznosti. Ko pa pridem nazaj, takrat se bomo zanesljivo dobro podružili." Verjetno ga zaradi obveznosti ne bo niti na tradicionalnem sprejemu olimpijcev v Ljubljani v avgustu.

Na veleposlaništvu so se kolesarjev spomnili tudi s skromnimi darilci. Posebno pa so pripravili Miru Cerarju, ki je ob prvi izvedbi iger v japonski prestolnici leta 1964 tukaj osvojil zlato na konju z ročaji. Iz rok veleposlanice je prejel spominsko majico z zlatim napisom, ter sliko sebe v tekmovalnem elementu v obliki tradicionalnih japonskih junakov iz vsem dobro znanih animacij. Narisala jo je priznana japonska umetnica Aki Okuno.

Komentarjev 2
  • dare326 18:34 25.julij 2021.

    Ministrica za šolstvo in šport. Tala evrčke.

  • Avatar Leon
    Leon 16:52 25.julij 2021.

    Simona Kustec .....kaj ima skupnega s športom?

Sorodne novice