Šport > Kolesarstvo
3464 ogledov

Takšni so odzivi na Pogačarjev uspeh

Tadej Pogačar Anže Malovrh/STA
Čestitke ob dosežku Tadeja Pogačarja.

Slovenska olimpijska odprava je po zaslugi Tadeja Pogačarja že prvi dan po uradnem odprtju iger prišla do prve kolajne. Slovenski kolesarski as je na cestni dirki osvojil bron in se podpisal pod 24. kolajno na poletnih olimpijskih igrah od leta 1991 za Slovenijo. Odzivi, tako tuji kot domači, so bili temu primerni.

Na Twitter-profilu slovenske olimpijske ekipe so se poklonili prvemu slovenskemu dobitniku kolajne na letošnjih OI in kasneje pisali o "posebni pošiljki", ko je selektor Andrej Hauptman na hrbtu nosil Pogačarja s kolajno okoli vratu.

Prav tako na Twitterju sta slovenskemu kolesarju čestitala tudi premier Janez Janša s pripisom "bravo, @TamauPogi" in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, ki je zapisala: "Imamo jo, prvo! Bravo, Tadej, bravo super Pogi in vsa slovenska kolesarska ekipa."

Objavo slovenske olimpijske odprave je na Twitterju poobjavila tudi slovenska vlada, Pogačarju pa so čestitali še številni visoki predstavniki slovenske politike, med drugimi tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Predvsem kot ekipa je slovenska kolesarska odprava prejela številne čestitke. Izpostavili so Jana Tratnika, ki je opravil zares ogromno dela pri lovljenju ubežnikov in ščitenju hrbta svojih favoriziranih rojakov.

"Fantastična individualna in ekipna predstava. Jan Tratnik bi si za svoje izjemno delo in pristopom zaslužil več kot le posebno obravnavo," je na Twitterju zapisal televizijski voditelj Igor Evgen Bergant.

Njegov kolesarski kolega Luka Mezgec je Tratnika označil za "igralca tekme", Pogačarjevo kolajno pa pospremil z besedami "kakšen kralj". Matej Mohorič je prav tako na družbenih omrežjih zapisal "Bravo @TamauPogi.". Vesna Fabjan, dobitnica olimpijske kolajne v smučarskem teku, pa se je kar med vožnjo z avtomobilom ustavila na avtobusni postaji in pogledala zaključek preizkušnje. "Ko ne moreš, da ne bi spremljal dirke. Bravo, naši, bravo, @TamauPogi." Tudi o kolajni Fabjanove je sicer v Sočiju odločal fotofiniš.

Pogačarju sta se med drugimi z objavo na Instagramu poklonila tudi smučarja Štefan Hadalin z "gospod neverjetni" in Ilka Štuhec. Dvakratna svetovna prvakinja v smuku je med spremljanjem preizkušnje na tabličnem računalniku zapisala "300 kosmatih, kap me bo", nato pa Pogačarju čestitala za prvo slovensko kolajno na teh igrah.

"Ambasadorju slovenskega športa" so se poklonili tudi pri Slovenski turistični organizaciji, pri njegovem nekdanjem klubu Ljubljana Gusto Santic pa so zapisali, da je Pogačar "tisti pravi" in pohvalili še celotno slovensko ekipo.

V izjavi za RTV Slovenija je tudi selektor kolesarske ekipe izrazil veselje, da ni več kolesar z najboljšo slovensko uvrstitvijo na OI, ko je bil v Atenah pred 17 leti peti. "Predolgo sem imel najboljšo uvrstitev," je sporočil sicer Pogačarjev nadrejeni pri ekipi UAE Team Emirates, kjer deluje kot športni direktor.

Tudi ekipa, za katero kolesari Pogačar, se je pridružila čestitkam na družbenih omrežjih, to so storili tudi nekateri večji športni kolektivi v Sloveniji, vključno s košarkarskim klubom Cedevito Olimpijo, in panožne zveze, Hokejska zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije ter druge.

Dobitnikom kolajn se je poklonil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient, medtem ko so slovenski mediji družno pisali hvalospeve 22-letnemu kolesarju, ki je postal sploh prvi zmagovalec dirke po Franciji, ki se je nato dokopal do še olimpijske kolajne.

Komentarjev 3
  • lada 04:11 25.julij 2021.

    alex je svinja, ki krade Slovence, ki so varčni, marljivi, delovni - jebo te ero - hu dić !

  • Friderik1950 17:04 24.julij 2021.

    Če bi počakal z napadom na klancu za nekaj minutni beg, ki mu je pojedel vso moč, sem prepričan, da bi lahko zmagal.

  • Alex_Galbraith 16:10 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice