Šport
596 ogledov

Japonci po nastopu domačega asa v nejeveri

Daiya Seto Tokio 2020 Epa
Plavalne kvalifikacije so imele presenetljiv razplet.

Japonski svetovni prvak Daiya Seto je končal že v predtekmovanju plavalcev na 400 m mešano, s tem pa so gostitelji olimpijskih iger v Tokiu presenetljivo ostali brez pomembnega orožja za odličja. Seto je trikratni svetovni prvak v tej disciplini in je bil pred petimi leti na OI v Riu de Janeiru tretji.

Seto je bil deveti s časom 4:10,54 minute ter je za 34 stotink zaostal za Britancem Maxom Litchfeldom, ki si je kot zadnji zagotovil nedeljski finale najboljše osmerice. Z rekordom Oceanije je bil najhitrejši Avstralec Brendon Smith (4:09,27).

Tadej Pogačar Od samostojnosti Šport Kolesarstvo osmi šport z olimpijsko kolajno na POI

Izpadu se je izognila madžarska zvezdnica Katinka Hosszu. Trikratna olimpijska zmagovalka pa ni bila prepričljiva prav tako na 400 m mešano, kjer si je s sedmim dosežkom zagotovila finale. Na tej razdalji devetkratna svetovna prvakinja v dolgih bazenih brani zlato iz Ria de Janeira, tam je bila še zlata na 200 m mešano, 100 m hrbtno in srebrna na 200 m hrbtno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice