Šport
666 ogledov

Podaljšek odnesel upe na medaljo

Adrian Gomboc Anže Malovrh/STA
Slovenski judoist je ostal brez boja za olimpijsko odličje.

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na olimpijskih igrah v Tokiu izpadel v repasažu v kategoriji do 66 kg. Od 26-letnega Prekmurca je bil boljši osmi s svetovne lestvice, Izraelec Baruch Shmailov. Gomboc je tako zasedel končno sedmo mesto.

Gomboc je v taktični in previdni borbi proti Izraelcu prvo kazen prejel po dveh minutah, nato pa so mu drugo kazen po pregledu videoposnetka zbrisali. Obračun prekmurskega judoista je tako po pretečenih štirih minutah tretjič danes odločil boj za zlato točko, po vsega 34 sekundah pa je ga je Izraelec zaključil z iponom.

Šestindvajsetletni Prekmurec je pred tem v četrtfinalu izgubil proti favoriziranemu Južnokorejcu Baulu Anu, v drugem krogu je ugnal Ukrajinca Georgija Zantarajo, v prvem pa je upravičil vlogo favorita proti Zambijcu Stevenu Munganduju.

Maruša Štangar Judo Šport Štangarjeva klonila proti branilki naslova

Adrian Gomboc | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"Vemo, da smo v borilnem športu in navajeni smo še kaj hujšega," pa je neposredno po tekmi povedal Gomboc, ki je tatami zapustil okrvavljen, kar priča o vnemi repasažnega boja. "Škoda. Zadnje leto mi ni šlo najboljše, a vedel sem, da bo šlo. V Riu sem bil peti, zdaj sedmi. Nisem bil tako pripravljen kot nazadnje, skušal sem se zbrati, a mislim, da je sedmo mesto to, kar sem trenutno sposoben. Vem, da sem dal vse od sebe, kar je najbolj pomembno, in vem, da sem pokazal dobre borbe," je drugi olimpijski nastop ocenil slovenski reprezentant.

Na olimpijskih igrah v Riu je Gomboc sicer napredoval v polfinale, nato pa po dveh nadaljnjih porazih zasedel končno peto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice