Šport
296 ogledov

Slovenska aduta preživela kvalifikacije

Eva Terčelj Tokio 2020 Twitter
Slalomistka in slalomist na divjih vodah sta na uvodu olimpijskih iger izpolnila pričakovanja.

Kajakašica Eva Terčelj se je zanesljivo prebila v torkov polfinale najboljših 24 kajakašic olimpijske tekme v Tokiu. Potem ko je bila Slovenka v prvi kvalifikacijski vožnji s štirimi dotiki 15., je v drugo imela zgolj en dotik in pristala na devetem mestu.

Terčeljeva je v prvi vožnji za najhitrejšo Nemko Ricardo Funk zaostala za 14,03 sekunde, v drugi kvalifikacijski vožnji pa je za prvo Avstralko Jessico Fox zaostala za 10,65 sekunde. Za Avstralko sta se v drugi vožnji zvrstili Funkova (+3,10) in Novozelandka Luuka Jones (+3,26). Vse tri najhitrejše v drugi vožnji niso imele dotika.

Za končno razvrstitev kvalifikacij je štela najboljša vožnja. Najhitrejša je bila tako Avstralka Fox, Terčeljeva pa je dosegla 11. čas.

Torkov polfinale se bo začel ob 7. uri, finale bo ob 9.15.

Kanuist Benjamin Savšek je uspešno opravil kvalifikacije olimpijske preizkušnje in se uvrstil v ponedeljkov polfinale, kjer bo nastopilo 15 najboljših. Savšek je v prvi kvalifikacijski vožnji postavil najhitrejši čas, v drugi pa 12.

Najboljši slovenski kanuist je imel v prvi vožnji en dotik, a vseeno s progo opravil najhitreje. V drugi kvalifikacijski vožnji je sicer nastopil nekoliko slabše in imel dva dotika, kar je zadoščalo za 12. mesto (+8,98), a nastop v ponedeljkovem polfinalu ni bil nikoli vprašljiv.

V drugo je bil najhitrejši Slovak Matej Benuš, ki je bil v prvi kvalifikacijski vožnji drugi. Za Slovakom, ki je s progo opravil brez dotika, sta se zvrstila Britanec Adam Burgess (+2,75) z enim dotikom in Nemec Sideris Tasiadis (+4,34) brez dotikov.

Ponedeljkov polfinale se bo začel ob 7. uri.

Komentarjev 1
  • sam1 11:24 25.julij 2021.

    Ampak vožnja Terčeljeve je bila izpod vsakega minimuma-upajmo,da se ji kaj takšnega več ne ponovi.....