Šport > Olimpijske igre
7652 ogledov

Grozljiv in bizaren padec kolesarskega zvezdnika

Mathieu van der Poel Instagram
Na olimpijski dirki gorskih kolesarjev se je poškodoval tekmovalec, dobro znan tudi ljubiteljem cestnih dirk.

Mathieu van der Poel ima izjemno kariero. Šestindvajsetletni Nizozemec je v cestnem kolesarstvu dosegel številne uspehe, obenem pa blesti še v gorskem kolesarstvu in ciklokrosu.

Na cesti je prišel do zmag na ardenskih klasikah, osvojil dve večetapni dirki, na slovitem francoskem Touru pa je letos dobil eno etapo in celo nosil rumeno majico.

V ciklokrosu je lastnik množice medalj s svetovnih in evropskih prvenstev, v Tokio je tako prišel kot eden od favoritov v tej disciplini. A se mu je zalomilo že v prvem krogu.

tadej pogačar To je razlog Šport Pogačar (še) ne more domov

Van der Poel je namreč grdo padel in končal na skalah. Razlog za njegovo nesrečo je tičal v tem, da so organizatorji dirke na usodnem odseku umaknili klančino, ki je bila tam v vožnjah za trening. Tako so morali kolesarji tam skočiti, a Nizozemec tega ni vedel.

"Ljudje, ki me poznajo, vedo, kako trdo sem delal za ta trenutek in kako močna je bila moja želja. Progo bi lahko odpeljal z zaprtimi očmi, toda nisem vedel, da bodo na dan dirke umaknili klančino," je na družbenih omrežjih po dirki sporočil Van der Poel.

Slednji se je po padcu sicer pobral, a je izgubil preveč časa, obenem pa je bil v bolečinah, zato je kmalu odstopil. Naslov olimpijskega prvaka si je prislužil Britanec Tom Pidcock. 

Komentarjev 3
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 06:21 27.julij 2021.

    Pojdi na dopust na Janezovo psihokliniko...Mogoče boš čez par let spet normalen..če si sploh kdaj bil..

  • lada 20:18 26.julij 2021.

    reklama za rdeće hudiće s piciklnom, kot kućko pod prućko !

  • lada 20:17 26.julij 2021.

    opozicija nastavlja skale voditelju Janez Janša Št. Ilj = glavno mesto, ne pa usrana lublana - bulana !

Sorodne novice