Šport > Kolesarstvo
41442 ogledov

"Pred leti sem predlagal, da podpišemo ta dva Slovenca... Vsi so se mi smejali!"

Hilaire Van Der Schueren Profimedia
Neverjetna izpoved športnega direktorja o tem, kako so se sponzorji pred leti smejali, ko je predlagal, da podpišejo dva neznana Slovenca.

Hilaire Van Der Schueren je pri svojih 73 letih prava kolesarska ikona. Gre namreč za človeka, ki že več kot štirideset let opravlja različne pomembne vloge v svetu kolesarstva, trenutno pa deluje kot športni direktor ekipe najvišjega ranga, Intermarche-Wanty-Gobert.

Njegova ekipa ima za seboj razočaranja vredno Dirko po Franciji, na kateri je vsega enkrat posegla med prvo peterico, ko je na petem mestu etapo v Carcassonnu končal njihov sprinter Danny van Poppel.

Kapetan ekipe Louis Meintjes (ki je v preteklosti že redno posegal v prvo deseterico na največjih tritedenskih dirkah) pa je skupni seštevek končal šele na 14. mestu z zaostankom večjim od 38 minut. V razvrstitvi moštev pa so izmed 23 ekip zasedli komaj 15. mesto, pred njimi pa je med drugim končala tudi ekipa nižjega ranga B&B Hotels.

Intermarche-Wanty-Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia

Za ekipo, ki prvo sezono nastopa z WorldTour licenco, se je Dirka po Franciji zagotovo končala pod vsemi pričakovanji. A vse skupaj bi lahko bilo še kako drugače...

Van Der Schueren se je tekom Dirke po Franciji pogostokrat znašel v središču pozornosti, saj je brez dlake na jeziku kritiziral nastope svojih varovancev, s svojim zvezdnikom Janom Bakelantsom pa se je celo tako močno sprl, da je moral posredovati lastnik ekipe in jima zabičati, da naj že enkrat utihneta in se nehata blatiti preko medijev.

73-letnik je tako nehal javno kritizirati svoje kolesarje, je pa zato v intervjuju za Sportwereld razkril zanimivo zgodbo izpred nekaj let, ki je še kako zanimiva tudi slovenskim ljubiteljem kolesarstva.

"Pred nekaj leti je k meni pristopil Slovenec Borut Božič, ki mi je predlagal, da naj podpišem dva njegova rojaka. Šlo je za Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča! Takrat sta bila še popolnoma neznana in tudi zelo poceni..."

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"In ne boste verjeli, kaj se mi je zgodilo. Ko sem sponzorjem predlagal, da ju podpišemo, so se mi vsi smejali," je anekdoto o zapravljeni priložnosti svoje ekipe pojasnil športni direktor.

Če so se takrat smejali sponzorji ekipe Wanty Group Gobert, ki se na Dirkah po Franciji bori za prvo petnajsterico, pa se danes smejijo pri Jumbo-Vismi in UAE Team Emirates, ki kot za stavo pobirajo zmage na največjih tritedenskih dirkah in tedenskih etapnih dirkah (ter mimogrede še na kolesarskem monumentu Liege-Bastogne-Liege) prav po zaslugi obeh Slovencev, ki pred leti nista bila dovolj dobra za belgijsko ekipo...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice