Šport > Kolesarstvo
53777 ogledov

Rogličev šef razkril Primoževo stanje po grdi poškodbi na Touru

Richard Plugge in Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Richard Plugge se je dotaknil stanja prvega zvezdnika ekipe.

Generalni menedžer kolesarske ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je presenetil na novinarski konferenci, na kateri je razkril, da je bil mladi Danec Jonas Vingegaard, ki je po odstopu Primoža Rogliča odlično nadomestil izkušenega Slovenca, mišljen za sokapetana njihove ekipe že od samega začetka.

Moštvo je sicer največ upov polagalo na svojega paradnega konja Rogliča, a je Vingegaard zapolnil mesto, ki je bilo sprva namenjeno Tomo Dumoulinu, kot kolesar ki bi prav tako dirkal za skupni seštevek ter tako pomagal Rogliču vršiti pritisk na največjega konkurenta, Tadeja Pogačarja.

Richard Carapaz Tadej Pogačar Jonas Vingegaard TdF | Avtor: Epa Epa

Plugge je nato hvalil razvoj mladega Danca, ki bo dirko vseh dirk (če ne bo na petkovem kronometru prišlo do kakšne nepričakovane katastrofe) končal na stopničkah, najverjetneje zgolj za nepremagljivim Pogačarjem. Mladi Danec si je z nastopi definitivno zaslužil biti v središču pozornosti, toda proti koncu novinarske konference so Pluggeja vendarle pričakala tudi vprašanja o najboljšem kolesarju minulih dveh sezon.

Roglič je namreč predčasno zapustil Tour pred začetkom 9. etape, potem ko so bile poškodbe, katere je utrpel pri grozljivem padcu na tretji dan dirke, preprosto prehude.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Slovenec je sicer v minulih dneh na socialnih omrežjih objavil sliko, kako se je ponovno vrnil na kolo in se posvetil treningom, obenem pa je slovenskemu selektorju Andreju Hauptmanu sporočil, da lahko nanj računa tako na cestni preizkušnji, kot na kronometru na letošnji Olimpijskih igrah v Tokiu.

Zbrane novinarje je tako zanimalo, če ima Plugge morda kakšne podrobnejše novice o Rogličevem stanju po hudi poškodbi ter kakšni so načrti izjemnega Slovenca po  Olimpijskih igrah, ali bo poizkušal še tretjič zapored osvojiti legendarno Vuelto.

Richard Plugge | Avtor: Epa Epa

"Dobro se počuti. Vrnil se je na treninge in upamo, da mu bo uspelo nastopiti v Tokiu. Za nas je sicer najpomembnejše, da se do konca pozdravi, da nato res morda lahko napade Vuelto. Bomo videli, kako si bo opomogel. Mislim pa, da bi mu res lahko uspelo nastopiti že v Tokiu," je Plugge odgovoril na eno izmed najbolj perečih vprašanj v svetu kolesarstva ta hip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice