Šport > Olimpijske igre
29397 ogledov

Neljube scene pred Rogličevo zmago

Nikias Arndt Epa
Za precej drugačno zgodbo od slovenske so na kronometru poskrbeli Nemci.

Primož Roglič je pod taktirko Andreja Hauptmana prišel do zlatega odličja in tako poskrbel še za eno uspešno slovensko kolesarsko zgodbo. Povsem drugače se je dirka razpletla za Nemce, kjer je bil Nikias Arndt brez pravih možnosti za odmeven dosežek, za veliko nezadovoljstvo in poplavo kritik pa je zaradi rasistične opazke poskrbel njegov športni direktor Patrick Moster.

Nekdanjega kolesarja so kamere ujele, ko je Arndta spodbujal z besedami 'Hol die Kameltreiber', kar bi lahko prevedli v 'Dajmo, ujemi goniče kamel!" Pred Nemcem so se mimo Mosterja namreč pripeljali Eritrejec Amanuel Ghebreigzabhier, Alžirec Azzedine Lagab, Iranec Saeid Safarzadeh in Ahmad Badreddin Wais, ki nastopa za Olimpijsko ekipo beguncev. 

Moster se je kasneje opravičil za svoje besede: "Bil sem v zoni za okrepčila, v vročici dogodka in zaradi bremena, ki ga čutimo tu, pa sem izbral napačne besede. Zelo mi je žal, lahko se le iskreno opravičim. Nikogar nisem želel žaliti, sami imamo veliko prijateljev s severnoafriškimi koreninami. Žal mi je."

Pi nemški kolesarski zvezi se na dogodek še niso odzvali, so pa pri nemškem olimpijskem komiteju napovedali pogovor z Mosterjem.

Od njegovih besed se je sicer distinciral tudi Arndt. "Zgrožen sem nad tem, kar se je zgodilo med vožnjo na čas, sam se popolnoma distanciram od besed športnega direktorja. Takšne besede so nesprejemljive," je na twitterju zapisal nemški kolesar.

Komentarjev 1
  • Jacqueline_Hall 09:51 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice