Šport > Olimpijske igre
45217 ogledov

Pogi pospremil uspeh Rogle, Urška mu jo je sicer malce zagodla

Primož Roglič Anže Malovrh/STA
Med prvimi, ki so se oglasili ob uspehu novega olimpijskega prvaka, je bil Tadej Pogačar.

Primož Roglič in Tadej Pogačar kljub velikemu rivalstvu ostajata velika prijatelja, dejstvo, ki ga mnogi tuji mediji in navijači, pa tudi že nekateri slovenski, ne morejo razumeti. Dvakratni zmagovaled dirke po Franciji in bronasti s cestne dirke v Tokiu je bil tako eden prvih, ki se je na socialnih omrežjih veselil Rogličevega zlatega odličja.

"Kakšna vožnja," je svojemu reprezentančnemu kolegu, ki je takrat še vozil proti ciljni črti, zapis namenil Pogačar.

Ta je sicer postal prvi kolesar, ki je na cestni preizkušnji osvojil olimpijsko kolajno po zmagi na Touru. Pri kronometru je to sicer na zadnjih dveh olimpijskih igrah uspelo Chrisu Froomu (2016) in Bradleyju Wigginsu (2012). Slednji je v Londonu v vožnji na čas sicer osvojil zlato odličje.

Na dosežek Sira Wigginsa so sicer spomnili tudi na Eurosportu, sam se je pohvalil kar nekdanji kolesarski zvezdnik.

Na vse skupaj se je odzvala tudi slovenska kolesarka Urška Žigart, sicer dekle Tadeja Pogačarja. Ta je v šali odgovorila, da meni, da se Pogi to leto ne bo pridružil izbranemu klubu, ki ga sicer tvori le Wiggins. Ob tem je objavila fotografijo spečega slovenskega šampiona, v ozadju je sicer viden tudi eden izmed 'levčkov', ki jih je osvojil na Touru. Pogi je bil sicer oborožen z daljinci, a je bil začetek vožnje na čas morda nekoliko prehiter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice