Šport > Košarka
2729 ogledov

Japonski navijač z Brezovice dobil podpisan dres

Hiraku Nomura Simona Kustec Reševalni pas/Twitter
Otroštvo je preživel v Sloveniji, po smrti očeta živi pri teti v Tokiu.

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je danes mlademu navijaču slovenske reprezentance Hirakuju Nomuri na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu izročil podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance. Hiraku Nomura, bivši učenec OŠ Brezovica pri Ljubljani, že pol leta živi na Japonskem, kamor se je preselil po smrti očeta. Rodil se je v Sloveniji, kmalu po rojstvu izgubil mater, decembra lani pa še očeta.

Kot japonskega državljana ga je vzela k sebi teta in od januarja živi in hodi v šolo v Tokiu. Zdaj si srčno želi ogledati eno od tekem slovenske košarkarske reprezentance, saj še vedno v srcu nosi svojo prvo domovino. Prav njegovi nekdanji sošolci so vzpostavili stik z OKS.

Ker je bržkone najbolj zavzet navijač slovenske reprezentance, mu je vodstvo OKS danes izročilo tudi podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance, na katerega so se naknadno podpisali tudi slovenski junaki prvega tekmovalnega dneva olimpijskih iger Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc.

Tadej Pogačar Tokio 2020 Bronasti junak Šport Pogačar brez kronometra, že danes domov

"Hvala vsem. Zame je velika čast, da sem lahko tukaj," je v zahvali dejal Nomura in dodal: "V svojem športu, nogometu, se bom potrudil, da vam bom v ponos v Sloveniji."

Hiraku Nomura Miro Cerar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekaj vzpodbudnih besed so mu namenili tudi slovenska veleposlanica na Japonskem Ana Petrič, podpredsednik OKS Tomaž Barada, ministrica za šolstvo in šport Simona Kustec Lipicer in slovenski olimpionik Miro Cerar, junak Tokia 1964, ki je v japonski prestolnici v vlogi vodje slovenske delegacije. Slednji je Nomuri izročil tudi spominski srebrnik Olimpijskega komiteja Slovenije in drobno pomoč. Nomura pa je imel tudi priložnost za druženje s kolesarji.

Luka Dončić Nikola Jokić Tokio 2020 Šport Ali bi Jugoslavija letos osvojila zlato?
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:37 25.julij 2021.

    Glede na število članov naše olimpijske delegacije je večina politikov in prisklednikov .

Sorodne novice