Šport > Olimpijske igre
958 ogledov

Roglič pred ekrane prikoval velik del države

Primož Roglič Anže Malovrh/STA
Kljub razmeroma neugodnemu terminu so številni Slovenci spremljali zmagovalno vožnjo Primoža Rogliča.

Zmagoslavje slovenskega kolesarja Primoža Rogliča na olimpijskih igrah v Tokiu je v sredo kljub dopoldanskemu terminu prenosa spremljalo veliko gledalcev. Kot so sporočili iz RTV Slovenija, je več kot dve uri dolgo vožnjo na čas v povprečju gledalo 7,4 odstotka oziroma 140.400 gledalcev nad 4. letom starosti.

Ogled kronometra je spremljalo torej 61 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Veliko gledalcev pa je Rogliča pospremilo tudi ob razglasitvi uradnih rezultatov ob 10.07, ko je program TV SLO 2 gledalo 230.700 gledalcev (delež gledalcev 71-odstoten), kar je do sedaj tudi najvišja dosežena gledanost tega tedna med vsemi slovenskimi televizijskimi programi.

Zaradi termina tekme pa se je veliko gledalcev obrnilo tudi na spletno stran rtvslo.si, kjer si je prenos preko spletne strani hkrati v živo ogledalo tudi preko 83.000 različnih uporabnikov, kar predstavlja rekordno gledanost televizije v živo preko spleta do sedaj pri nas, so še zapisali pri RTV Slovenija.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.