Šport > Olimpijske igre
147 ogledov

Mrakova in Macarolova napredovali

Tina Mrak Veronika Macarol Tokio 2020 Epa
V četrtek sta bili v Tokiu aktivni dve slovenski jadrnici.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu napredovali na skupno osmo mesto. V prvi današnji regati sta bili šesti, v drugi pa deveti. Po odbitku najslabše regate imata 23 točk. Po prvem dnevu sta bili na 14. mestu.

V tretji regati olimpijskih iger sta v Enoshimi zmagali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta bili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. V četrti regati pa sta bila najboljši Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler.

Poljakinji Skrzypulecova in Ogarjeva, nekdanji svetovni prvakinji, sta ostali v skupnem vodstvu s štirimi točkami. Millsova, ki je bila na prejšnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zlata, a z drugo flokistko, se je prebila na drugo mesto (8). Na tretje mesto sta nazadovali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (9), četrti sta Švicarki (14), peti pa Brazilki (16).

Tekmovanje bodo jadralke v tem razredu nadaljevale v petek.

jadranje laser Tokio 2020 | Avtor: Epa Epa

Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po osmih regatah v razredu laser na olimpijskih igrah v Tokiu na skupno 28. mestu (154 točk) med 35 jadralci. V prvi današnji regati je bil 20., drugo pa je končal na 26. mestu.

Zelko je prvo regato dneva bolje začel, z 28 sekundami zaostanka za vodilnim je bil 14. na prvem obratu, a nato kmalu nazadoval in si na koncu nabral dve minuti in štiri sekunde zaostanka. V drugem plovu pa se je ves čas gibal med 25. in 28. mestom. Na 27. mestu je z dvema minutama in 27 sekundami zaostanka plov končal.

V sedmi regati je od starta do ciljne črte vodil Avstralec Matt Wearn, ki je tak nastop ponovil tudi v osmi. Z edinima zmagama doslej na olimpijskih igrah je v zanesljivem vodstvu, saj ima 29 točk. Na drugem mestu je Ciprčan Pavlos Kontides, ki ima že 44 točk.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice