Šport > Olimpijske igre
1577 ogledov

Veliko presenečenje na teniškem turnirju

Belinda Benčič Tokio 2020 Epa
V Tokiu so bili na sporedu četrtfinalni in polfinalni boji v posamični konkurenci.

Švicarska teniška igralka slovaškega rodu Belinda Benčič je prva polfinalistka olimpijskega turnirja v Tokiu. V polfinalu je s 7:6 (2), 4:6 in 6:3 premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino.

Presenetljiva 24-letna finalistka, ki je že v osmini finala izločila zmagovalko zadnjega grand slama v Parizu Barboro Krejčikovo, v četrtfinalu pa nato še finalistko Rolland Garrosa Anastasijo Pavljučenko, je prevladovala v skoraj tri ure dolgem polfinalu s kazahstansko tekmico, ki je pred tem izločila dvakratno zmagovalko grand slam turnirjev, Španko Garbine Muguruza.

Čehinja Marketa Vondroušova se je v finalu olimpijskega teniškega turnirja v Tokiu pridružila Švicarki Belindi Benčič. V polfinalu je premagala Ukrajinko Elino Svitolino s 6:3 in 6:1. Svitolina in Ribakina se bosta med seboj pomerili za bronasto medaljo.

Že nekaj mesecev je znano, da bo Slovenija sredi septembra gostila teniški turnir za profesionalne igralke, novost pa je, da bo namesto turnirja WTA 125 v Portorožu potekal dogodek višjega razreda, torej WTA 250. Ljubitelji tenisa bodo tako lahko na slovenski obali poleg najboljših domačih igralk spremljali tudi tenisačice iz top 20 na svetu.

Bor Artnak Dve medalji Šport V Sloveniji raste nov velik teniški up
Pablo Pablo Carreño Busta Tokio 2020 | Avtor: Epa Epa

Številka 2 svetovnega tenisa Rus Danil Medvedjev se poslavlja v četrtfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu. Drugega nosilca je namreč presenetljivo s 6:2 in 7:6(5) izločil Španec Pablo Carreño Busta. 

Enajsti nosilec se bo zdaj v polfinalu pomeril z Rusom Karenom Hačanovom, ki je sicer 25. igralec svetovne lestvice. Hačanov je pred tem v četrtfinalu s 7:6(4), 4:6 in 6:3 izločil Francoza Ugoja Humberta.

Novak Đoković Tokio 2020 | Avtor: Epa Epa

Že pred tem je napredoval tudi prvi zvezdnik olimpijskega turnirja, Srb Novak Đoković, ki si je brez težav izboril nastop v polfinalu, potem ko je s 6:2 in 6:0 na hitro premagal nosilca brona izpred petih let, domačega igralca Keija Nishikorija.

Srb se bo za vstop v finale udaril s četrtim nosilcem - Nemcem Alexandrom Zverevim. Ta je prav tako gladko, s 6:4, 6:1, premagal Francoza Jérémyja Chardyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice