Šport
3802 ogledov

V Sloveniji raste nov velik teniški up

Bor Artnak Profimedia
Sedemnajstletni Litijan je zablestel na evropskem prvenstvu.

Slovenski teniški igralec Bor Artnak je odlično nastopil na mladinskem evropskem prvenstvu do 18 let v švicarskem Klostersu, kjer je kot edini tekmovalec osvojil dve medalji. V petek je prišel do brona v konkurenci dvojic v paru s Sebastianom Dominkom, v soboto pa je bil bronast še med posamezniki.

V petek si je Artnak najprej s četrto zmago zagotovil mesto v polfinalu med posamezniki in s tem tudi najmanj bronasto odličje, pozneje pa je z Dominkom med najboljše štiri napredoval tudi v dvojicah. Slovenca sta potem v polfinalu izgubila proti Švicarjema.

Artnak je na peščeno igrišče v Klostersu stopil še v soboto, ko se je še drugič na prvenstvu boril za vstop v finale, tokrat med posamezniki. Ugnal ga je drugi nosilec - Ukrajinec Viačeslav Bjelinski.

Artnak, najboljši slovenski mladinec, si je s svojimi nastopi zagotovil tudi mesto v kvalifikacijah mladinskega odprtega prvenstva ZDA, so sporočili s Teniške zveze Slovenije.

Tamara Zidanšek Zmaga Šport Prvi osvojen turnir za najboljšo Slovenko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice