Šport > Olimpijske igre
48 ogledov

Fainova igre sklenila s 26. mestom

Katja Fain Tokio 2020 Anže Malovrh/STA
Na svojem drugem nastopu je dosegla boljšo uvrstitev kot na prvem.

Slovenska plavalka Katja Fain je na olimpijskih igrah v Tokiu danes nastopila v predtekmovanju na 800 metrov prosto. V svoji skupini je bila četrta, skupno pa je njen dosežek pomenil uvrstitev na 26. mesto.

Fainova je na teh OI že nastopila na 1500 metrov prosto in končala na 30. mestu, danes pa jo je čakal nastop še na 800-metrski razdalji. V svoji skupini 1 je končala na četrtem mestu s časom 8:41,13.

Pred njo pa so bile Novozelandka Eve Thomas, Čilenka Kristel Kobrich in Brazilka Viviane Jungblut. Skupno je njen dosežek po vseh štirih predtekmovalnih skupinah zadoščal za 26. mesto.

Yell For One Zdravljica Video Šport 1318 Japoncev glasno zapelo Zdravljico!

"Želela sem si boljši izid, saj imam osebni rekord 8:39. Je pa bil nastop boljši kot na 1500 m prosto," je o plavanju povedala Fainova. Za sabo ima mlada Mariborčanka zdaj tudi prvo olimpijsko izkušnjo: "Zdi se mi, da sem sposobna več, da sem bolje pripravljena. Očitno pa mentalno točno tam, kjer moram biti. Prisotni so živci, saj je to največja tekma vseh tekem. Še naprej bom delala na tem, da bom na naslednjih igrah tudi po tej plati bolje pripravljena. Tukaj sem si želela osebne rekorde, v dveh disciplinah sem se temu približala, pa vseeno. To je dobra lekcija za naprej, da bom na naslednje igre prišla močnejša."

Najboljša v predtekmovanju je bila svetovna prvakinja in rekorderka ter branilka naslova na tej razdalji iz Ria 2016 Američanka Katie Ledecky z 8:15,67, za njo sta se uvrstili rojakinja Katie Grimes in Italijanka Simona Quadarella.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice