Šport > Olimpijske igre
70616 ogledov

Osvojil olimpijski bron in šokiral: "Sram me je!"

nikita nagorni Epa
Olimpijski mnogoboj se ni odvil po željah enega izmed favoritov za zlato odličje.

Trikratni svetovni prvak Nikita Nagornij je bil tako razočaran nad bronastim odličjem v mnogoboju, ki ga je osvojil na olimpijskih igrah v Tokiu, da se je po koncu preizkušnje opravičil za rezultat in dejal, da se sramuje svojega dosežka.

Nagornij je pred tem ruske telovadce popeljal do tako želenega naslova prvakov na ekipni tekmi, nato pa mu tega uspeha ni uspelo ponoviti še v posamični konkurenci. Zlato je osvojil Japonec Daiki Hashimoto z oceno 88,465 točke. Srebrne medalje se je veselil Kitajec Xiao Ruoteng 88,065 točke, bronasti Nargonij, aktualni evropski in svetovni prvak v tej disciplini, pa jih je zbral 88,031.

nikita nagorni | Avtor: Epa Epa
"Opravičujem se, zelo me je sram," je bil prvi odziv ruskega telovadca, ki nastopa pod nevtralnimi simboli, v pogovoru za tiskovno agencijo Tass. 

"Upam, da bom v nadaljevanju iger dosegel več. Zahvaljujem se vsem za podporo. Čestitam tudi mlademu favoritu, ki je osvojil prvo mesto," je komaj 19-letnega Japonca pohvalli Nargonij in dodal: "Stiskal sem pesti zanj, to lahko priznam. Pristopil sem k drogu in mu dejal, da se bo vse dobro izšlo. Je zelo mlad in obetaven tekmovalec, ki se je že dokazal. Sam na žalost nisem mogel dati 100 odstotkov. Poskušal bom razčistiti pri sebi, zakaj se je to zgodilo," je bil poklapan 24-letnik. 

Nargonij je bil med sredinim tekmovanjem večkrat razočaran nad svojo izvedbo, še najbolj po vaji na drogu. "Močno sem bil jezen nase, ker mi je postalo jasno, da so moje možnosti splavale po vodi," je povedal Rus, ki bo novo priložnost iskal še v treh posamičnih finalih.

nikita nagorni | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • tomaz696 14:25 30.julij 2021.

    Obesi se bedak,res dobro sporocilo mladini..

  • Charles_Segura 14:01 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦