Šport > Olimpijske igre
38595 ogledov

Takšen je epilog rasističnega škandala na Roglinem kronometru

patrick moster Print Screen
Športni direktor Patrick Moster je zaradi rasističnih opazk moral zapustiti prizorišče olimpijskih iger.

Nemška kolesarska zveza je športnega direktorja Patricka Mosterja iz olimpijskih iger poslala domov, potem ko so ga zasačili pri rasističnih izjavah v komunikaciji s kolesarjem Nikiasom Arndtom na sredinem kronometru, na katerem se je naslova olimpijskega prvaka veselil Primož Roglič.

Moster je Aendta spodbujal z besedami "Ujemi jahača kamel. Gremo!", medtem ko je ta skušal ujeti tekmece iz Alžirije in Eritreje.

Primož Roglič Nore številke Šport Roglič pred ekrane prikoval velik del države

Čeprav se je Moster pozneje opravičil, se je nemška reprezentanca odločila direktorja po opravljenem zaslišanju umakniti z olimpijskega prizorišča.

"Prepričani smo, da je bilo njegovo javno opravičilo za rasistične izjave iskreno," je dejal predsednik in vodja nemške olimpijske organizacije Alfons Hörmann in dodal: "Vendar je s temi izjavami prekršil olimpijske vrednote. Fair play, spoštovanje in toleranca so vrednote, o katerih se nemška reprezentanca ne pogaja."

Primož, ustavi se! Šport Roglič ni bil "pri sebi": tudi v cilju pritiskal kot nor

Na dogajanje se je na Twitterju odzval alžirski kolesar Azzedine Lagab: "Torej, na olimpijskih igrah ni nobenih kamel. Zato sem se pridružil kolesarstvu in navsezadnje sem sodeloval na olimpijskih igrah."

Arndt je ob tem direktorjeve besede označil kot nesprejemljive.

Opravičilo športnega direktorja

Moster svoje dejanje obžaluje. "Bil sem v okrepčevalni coni, kjer sem spodbujal Nikiasa Arndta. V žaru borbe in ob velikem pritisku, s katerim se trenutno soočamo, je bila moja izbira besed popolnoma neprimerna. Neskončno mi je žal. Vse, kar lahko storim, je, da ponudim svoje iskreno opravičilo. Nikogar nisem želel užaliti," se je pokesal.

primož roglič Vstal iz pepela Šport Roglič od velikega osmoljenca do olimpijskega prvaka primož roglič Olimpijsko zlato! Šport Roglič razkril, kaj mu je rojilo po glavi med dirko

Komentarjev 7
  • tuta 08:40 31.julij 2021.

    tocno tako, bog ve, kaj vse pa kameljejahaci pravjo za nas... dajte spelte se s takimi...

  • kapibara 08:16 30.julij 2021.

    Kam je zbluzil ta Svet ? Sedaj pa še resnice ne smeš več govor, si takoj ožigosan.! kaj se je pa zlagal..?? Če bi pa dateljne omenjal( goni te nabiralce dateljnov) bi bilo pa OK ? Tudi naši prijavlitelji rabot ...prikaži večt uradnih oseb, so bili kaznovani, kršitelji pa nagrajanei z nadaljevanjem rabot- najmanj za Jaša Zlobec

  • Jernej65 23:21 29.julij 2021.

    Vse lepo in prav. Težko je včasih oceniti, kaj je sploh rasizem. Recimo, da bi nastopali kolesarji iz Monaka in bi nekdo iz Azije rekel. Ujemite te voznike Ferarijev. Je to rasizem?

Sorodne novice