Đokovićev oče udrihal vsepovprek: "Novak je božji dar!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Srđan Đoković, oče Novaka Đokovića, ki mu kontroverzne izjave niso tuje, si je dal duška po zmagi sina na OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Novaku Đokoviću je v Melbournu uspel velik podvig. Kljub poškodbi trebušne mišice, provokacijam Nicka Kyrgiosa in, kot pravi sam, nekorektnemu poročanju zahodnih medijev je na uvodnem grand slamu sezone stisnil zobe in v finalu odčital teniško lekcijo vročemu Danilu Medvedjevu, kateremu na poti do devetega naslova v deželi tam spodaj ni prepustil niti niza.

Pregled z magnetno resonanco je kasneje pokazal, da se je zdravstveno stanje v zadnji fazi turnirja še poslabšalo, zaradi česar si bo Srb, ki bo 8. marca zrušil rekord velikega Rogerja Federerja, privoščil tekmovalni premor.

zgodovinsko Đoković pogleduje proti 8. marcu

Po Đokovićevi 18. zmagi na grand slamih, po kateri je samo še dve oddaljeni od rekorderjev Rafaela Nadala (20) in Rogerja Federerja (20), se je v intervjuju za Kurir oglasil njegov oče Srđan Đoković, ki je v preteklosti že večkrat razburkal strasti z verbalnimi napadi na sinova velika rivala.

Še posebej kritičen je bil do Federerja, katerega je označil za "velikega šampiona, a majhnega človeka", Nadalu pa je očital, da je z Novakom prijateljeval le toliko časa, dokler ga ni ta začel redno premagovati. Đoković je takrat očeta pozval, naj se vzdrži napadov na najbolj priljubljena teniška igralca vseh časov.

Srđan je svoje nezadovoljstvo izražal tudi po koncu OP Avstralije, le da se tokrat na udaru nista znašla Federer ali Nadal, temveč srbski in zahodni mediji. Za primerjavo je povedal, da Đokovića na Kitajskem slavijo kot "božanstvo", medtem ko mu zahodni mediji odrekajo mesto med teniškimi velikani, saj se bojijo, da bi bil fant iz majhne in osovražene Srbije nekoč proglašen za največjega igralca vseh časov. Spotoma je obračunal še s srbskimi novinarji, katerim očita, da so se navzeli navad anglosaških kolegov.

"Vedno si bil ..." Medvedjev z anekdoto globoko ganil Đokovića

Foto: Twitter srđan đoković "Novaka imajo radi vsi normalni ljudje po celem svetu. Ste se kdaj vprašali, zakaj tako dobro igra na Kitajskem? Tam se počuti ljubljenega, ljudje ga imajo iskreno radi. Takšne naklonjenosti na zahodu ni nikoli doživel. Ljudje v zahodnem svetu so prepričani, da so edini na svetu, a to je zgolj petina. Kitajska, Indija, Rusija, Brazilija, Afrika,... Novaka častijo kot božanstvo," je dejal Srđan.

"Težko prenašamo napade nanj in krivico, ki mu jo delajo. Njegova dejanja so popolno nasprotje tega, kar mu očitajo, ampak takšen je odnos do naše države in njega kot posameznika. Vedno je nekaj narobe. Tudi srbski novinarji bi se morali vprašati, kdaj bomo spet priča takšnemu biseru, kot je Novak? Zakaj ga ne slavite tako, kot si zasluži? Vi ustvarjate javno mnenje, na naslovnici pa vedno pristanejo negativne stvari. Zakaj povzemate negativne članke angleških medijev? Zakaj to objavljate v naših medijih? Oni počnejo, kar jih je volja, tudi mi bi morali. Ste kdaj v angleških medijih prebrali, kaj mi pišemo o njih?" 

Nesebično Nole pristal, da se mu izplača milijon dolarjev manj

"Novak je z rezultati in dejanji pokazal, da Srbi nismo najslabši na svetu. Smo velika civilizacija. Novak je član vsake srbske družine. To velja vsaj za 97 odstotkov ljudi. O preostalih treh odstotkih, ki menijo, da je preveč svetovljanski oziroma prozahoden, sploh ne bi izgubljal besed."

Foto: Epa "Zahodni mediji so se osredotočali samo na Federerja in Nadala. To je bil njihov poskus, da ga ustavijo. A Novaka se da ustaviti. Namesto, da bi priznali, da je največji tenisač vseh časov, so si še podaljšali agonijo, ki traja že deset let. Novak nima konkurence. V letu in pol bo podrl rekorde v vseh pomembnih statističnih kategorijah. Novak je božji dar. Rodil se je v najtežjih časih za Srbijo in srbski narod."

"Novak se ne bori le zase, temveč za vse teniške igralce, ki finančno težko shajajo. Celotno kariero se je dokazoval s svojim obnašanjem, kako pozdravi nasprotnika, kako se vede ob porazu, stisk roke, objem, poljub... Povejte mi enega športnika, ki se tako vede? Pa nikoli ne dobi priznanja ali nagrade za fair-play. Ali veste, koliko tovrstnih nagrad ima Federer? 15! Novak je najboljši tenisač vseh časov. Tega kmalu nihče več ne bo mogel tajiti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:59 25. Februar 2021.

    Čeprav Novakov oče mnogokrat pretirava in kvasi neumnosti, pa je tokrat povedal prav to kar se resnično dogaja. Mnogi se …

  • 09:19 25. Februar 2021.

    Federerja na igrišču zelo rad gledam,zaradi lepe igre... .Kot človek je pa zelo suhoparen, dolgočasen se pretvarja in zelo foušljiv. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.