Đokovićeva saga: "To je absolutna neumnost!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši igralec sveta z nerazkritim cepilnim statusom povzroča različne reakcije.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković se je znašel na seznamu igralcev s pravico nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije, a to še vedno ne zagotavlja njegovega igranja na prvem grand slamu sezone.

Srb namreč noče razkriti svojega cepilnega statusa, pogoj za vstop v Avstralijo pa je prav polna cepljenost. V preteklih dneh se je že veliko pisalo in govorilo o Đokovićevem (ne)nastopu v Melbournu, svoj pogled je za mrežo Nine podal še Todd Woodbridge, večkratni zmagovalec grand slamov v konkurenci dvojic.

Nepričakovano Veliki zasuk v sagi o Đokoviću in nastopu na OP Avstralije

"Nekateri so namigovali, da Teniška zveza Avstralije išče luknje v zakonodaji, da bi pripeljali Đokovića. To je absolutna neumnost, to se ne more zgoditi," je dejal Woodbridge.

"Vlada je tista, ki sprejema odločitve. Veliko se bo razkrilo v naslednjem tednu ali dveh. Če se ukvarjate s športom in potujete po svetu, greste iz države v državo, potem morate upoštevati predpise teh držav. Tu je povsem enak scenarij," je nadaljeval Avstralec.

"Đokoviću bo nastop dovoljen, če bo izpolnil kriterije zvezne vlade in oblasti v Novem Južnem Walesu in Viktoriji. Niso bistveni teniški igralci, gre za vse ljudi," je dodal Woodbridge.

Prvi turnir velike četverice v sezoni 2022 se bo začel 17. januarja, končal pa 31. januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:09 10. December 2021.

    najboljš bi bilo , da zafrkne tiste tam doli in naredi še enkrat svoj turnir, kot ga je že takrat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.