Šport
3147 ogledov

Đokovićeva saga: "To je absolutna neumnost!"

Novak Đoković Epa
Najboljši igralec sveta z nerazkritim cepilnim statusom povzroča različne reakcije.

Novak Đoković se je znašel na seznamu igralcev s pravico nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije, a to še vedno ne zagotavlja njegovega igranja na prvem grand slamu sezone.

Srb namreč noče razkriti svojega cepilnega statusa, pogoj za vstop v Avstralijo pa je prav polna cepljenost. V preteklih dneh se je že veliko pisalo in govorilo o Đokovićevem (ne)nastopu v Melbournu, svoj pogled je za mrežo Nine podal še Todd Woodbridge, večkratni zmagovalec grand slamov v konkurenci dvojic.

Novak Đoković Nepričakovano Šport Veliki zasuk v sagi o Đokoviću in nastopu na OP Avstralije

"Nekateri so namigovali, da Teniška zveza Avstralije išče luknje v zakonodaji, da bi pripeljali Đokovića. To je absolutna neumnost, to se ne more zgoditi," je dejal Woodbridge.

"Vlada je tista, ki sprejema odločitve. Veliko se bo razkrilo v naslednjem tednu ali dveh. Če se ukvarjate s športom in potujete po svetu, greste iz države v državo, potem morate upoštevati predpise teh držav. Tu je povsem enak scenarij," je nadaljeval Avstralec.

"Đokoviću bo nastop dovoljen, če bo izpolnil kriterije zvezne vlade in oblasti v Novem Južnem Walesu in Viktoriji. Niso bistveni teniški igralci, gre za vse ljudi," je dodal Woodbridge.

Prvi turnir velike četverice v sezoni 2022 se bo začel 17. januarja, končal pa 31. januarja.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 22:09 10.december 2021.

    najboljš bi bilo , da zafrkne tiste tam doli in naredi še enkrat svoj turnir, kot ga je že takrat ko se je okužil. pa povabi vse igralce na en "piknik" s tenis loparji brez PCT, grem stavit da bi ...prikaži veči v hipu dobil sponzorjev za ta piknik za poln žar in hladilnik pa še za kakšen mošniček. oni tam doli pa naj gledajo QR kode varnostnikov in pobiralcev žogic.