Šport
125 ogledov

Đoković bo v kratkem sporočil svojo odločitev

novak đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu si bo vzel nekaj dni premora, nato pa bo sporočil, ali se namerava udeležiti OP Avstralije, kjer bodo lahko nastopili samo cepljeni igralci.

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je tudi po porazu s Srbijo v polfinalu Davisovega pokala proti Hrvaški odločitev glede nastopa na uvodnem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, pustil "v zraku". Kot je Srb dejal novinarjem v Madridu, zdaj nekaj dni ne bo razmišljal o tenisu, nato pa bo "kmalu sporočil odločitev o Melbournu".

Kot je dejal 34-letnik, bo zdaj za nekaj dni odmislil tenis. A se obenem zaveda, da je odločitev o tem, če bo nastopil na prvem turnirju za grand slam v novem letu od 17. do 30. januarja v Melbournu, neizbežna. "Kmalu bom to komentiral," je dejal Đoković.

novak đoković Pat pozicija Šport "Đoković ne bo pristal na izsiljevanje s cepljenjem"

đoković | Avtor: Epa Epa
V Melbournu bodo lahko nastopili samo polno cepljeni teniški igralci, srbski zvezdnik pa je v svojih izjavah večkrat vprašanje o tem, ali je cepljen ali ne, pustil odprto. Večkrat je izjavil, da je to zasebna zadeva vsakega posameznika.

Pred kratkim je njegov oče Srđan Đoković na srbski televiziji Prva TV dejal: "Pod takšnimi pogoji Novak verjetno ne bo zaigral v Avstraliji."

Đoković za zdaj noče razkriti, ali je proti koronski bolezni cepljen ali ne, zato mu grozi, da ne bo smel nastopiti na turnirju, kjer bi napadal rekordni 21. naslov za grand slam v karieri. V Melbournu je Đoković doslej zmagal devetkrat, nazadnje lani.

Obstaja tudi teoretična možnost, da bi necepljen igralec moral v Avstraliji za 14 dni v karanteno hotelske sobe, kar pa jo je Đokovićev oče ostro zavrnil.

novak đoković Cepljenje Šport Prireditelji so se odzvali na obtožbe Đokovićevega očeta Shuai Peng Video klic Šport MOK ponovno stopil v stik z izginulo teniško igralko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.