Šport
23040 ogledov

"Spoštujem Đokovića, toda podlo je, kar je storil"

đoković Epa
Avstrijski specialist za igro dvojic je razkril zanimivo prigodo s privilegiranim Novakom Đokovićem.

Oliver Marach, nekdanji drugi igralec sveta v konkurenci parov, je v okviru medijskih aktivnosti pred letošnjim finalom Davisovega pokala razkril, kako se Združenje teniških profesionalcev (ATP) boji zoperstaviti najboljšim igralcem na svetu.

Za primer je vzel najboljšega tenisača na svetu Novaka Đokovića, ki je na prizorišče polfinalnega obračuna letošnjega turnirja dvojic na Majorki prispel s polurno zamudo in jo odnesel brez posledic.

Marach je v Španiji tekmoval z navezi s Pakistancem Aisam-ul-Haqom Qureshijem, s katerim bi se za vstop v finale morala pomeriti z Đokovićem in Carlosom Gomezom-Herrero.

Polfinale bi se moral začeli ob 13.30, a se je srbski tenisač na igrišču pojavil šele ob 14. uri. Tenisača bi zaradi polurne zamude morali diskvalificirati, a so predstavniki združenja ATP raje zamižali na eno oko.

"Kaj se je zgodilo? Polfinale bi morali igrati ob 13.30, Đoković pa je prišel šele od dveh. Vsi ostali udeleženci so se pošteno načakali. ATP ni imel poguma, da bi ga diskvalifciral. Ker nama je s kolegom padla koncentracija, sva dvoboj izgubila," je razkril Marach.

Razočaranje za Avstrijca je bilo še toliko večje, kjer je Đoković dan kasneje odpovedal finale ter zmago prepustill Italijanu Simoneju Bolelliju in Argentincu Maximu Gonzalezu.

"Predala sta finale," je bil jezen Marach. "Spoštujem Đokovića in njegove dosežke, a to, kar je naredil, je bilo podlo. Pogovorila sva in osebno razčistila," je zaključil zmagovalec 23 ATP turnirjev.

oliver marach | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.