Šport
1963 ogledov

"Đoković ne bo pristal na izsiljevanje s cepljenjem"

novak đoković Epa
Vse več je indicev, da bi lahko Novak Đoković izpustil prihajajoče OP Avstralije, kjer je doslej zbral rekordnih devet lovorik.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković bržkone ne bo zaigral na uvodnem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, če organizatorji ne bodo ublažili pravila o obveznem cepljenju proti novemu koronavirusu. Kot je za jutranji program srbske TV Prva dejal njegov oče, Srđan Đoković, ima njegov sin pravico, da ne razkrije cepilnega statusa.

tenis dež Kaj se dogaja? Šport WTA globoko zaskrbljena zaradi nejasne usode Pengove

Direktor prvega grand slama v sezoni Craig Tiley je konec tedna še enkrat potrdil, da Đoković ne bo smel zaigrati na peti celini, če ne bo pokazal potrdila o cepljenju proti covidu-19. Dodal je, da ne bo nobenih izjem.

Medtem pa Đoković, ki je v Melbournu devetkrat zmagal, nazadnje lani, skupaj pa osvojil 20 turnirjev za veliki slam, še naprej ne želi razkriti, ali je proti novemu koronavirusu cepljen ali ne, obenem tudi vztraja, da gre za zasebno zadevo.

đoković Izpoved tenisača Šport "Spoštujem Đokovića, toda podlo je, kar je storil"

Kot piše B92, njegov oče Srđan Đoković podpira stališče svojega sina, da je cepljenje osebna odločitev posameznika. "Če je Novak cepljen ali ne, je to njegova odločitev in pravica. Če bo to tudi razkril, sam menim, da ne bo. Še jaz ne poznam te njegove odločitve. Tudi če bi vedel, ali je cepljen ali ne, tega ne bi delil z vami," je za srbske medije dejal oče najboljšega teniškega igralca sveta.

Obstaja tudi teoretična možnost, da bi necepljen igralec moral v Avstraliji za 14 dni v karanteno hotelske sobe, ki pa jo je Đokovićev oče ostro zavrnil. "Pod temi pogoji in ob takšen izsiljevanju Novak verjetno ne bo zaigral v Avstraliji. Tudi jaz ne bi, on pa je moj sin, zato sami potegnite zaključke," je še dejal Srđan Đoković.

 
Komentarjev 5
  • Jean_Dawkins 15:28 29.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • QSprm 12:00 29.november 2021.

    Tam spodaj so na pragu tiranije in uvedbe apartheidske drzavne tvorbe. Najbolje bi jih bilo bojkotirat, ne pa se pogajat v stilu pateticnih pregovorov med anglijo in nemcijo pred vojno. Terorizem je terorizem, pa ceprav se skriva za korona terorizmom.

  • rd2dmk2 11:52 29.november 2021.

    no ste videli rezultat cepljenja.. Kobajaši je lepo pozitiven in v karanteni... no boste videli, gremo stavit kolk jih bo pozitivnih na olimpijadi...se da zgodit da bodo samo kitajci tekmovali....