Šport
1036 ogledov

Zverev z maščevanjem do dveh milijonov

Alexander Zverev Epa
Za finalno zmago sta bila dovolj dva odvzema servisa.

Nemec Alexander Zverev je po letu 2018 še drugič postal zmagovalec zaključnega turnirja najboljših osmih teniških igralcev sezone. V Torinu, kjer je bil turnir prvič, je v finalu tretji igralec sveta s 6:4 in 6:4 premagal drugega igralca sveta, Rusa Danila Medvedjeva. Za zmago na turnirju si je prislužil 2.143.000 ameriških dolarjev nagrade.

Štiriindvajsetletni Nemec je tako prekinil niz petih zaporednih porazov proti Medvedjevu, se mu oddolžil tudi za poraz v predtekmovalni skupini, s šestim osvojenim turnirjem pa je tudi postal najuspešnejši igralec sezone. Je tudi igralec, ki je v sezoni dobil največ posameznih dvobojev, oba finalista sta pred zadnjim dvobojem zmagala na 58 srečanjih s tekmeci.

Za finalno zmago sta bila dovolj dva odvzema servisa tekmecu, obakrat se je to zgodilo povsem na začetku niza. V nadaljevanju je Zverev odlično serviral, branilcu naslova ni ponudil niti ene priložnosti za "re-break", tako da je suvereno prišel do zmage. Z njo je postal šele četrti igralec, ki je bil na zaključnem turnirju boljši od prvega in drugega nosilca.

Zverev, zanj je bil to 19. osvojeni turnir v karieri, je postal deseti igralec, ki je zaključni turnir dobil več kot enkrat, Medvedjev pa je zamudil priložnost, da postane prvi po Srbu Novaku Đokoviću in letu 2015, ki mu je uspelo ubraniti naslov.

"Že po porazu proti Danilu v skupini sem rekel, da sem nisem prišel le sodelovat, ampak zmagat. Tisti poraz mi ni vzel volje, sem pa vedel, da če ga bom hotel premagati, bom moral pokazati eno boljših iger v karieri. To mi je danes uspelo in res sem zadovoljen in vesel. Zmagati na turnirju, kjer so prisotni najboljši igralci, ni mačji kašelj. Za grand slam turnirji in olimpijskimi igrami je to najpomembnejše tekmovanje. In dva od turnirjev sem dobil jaz. Za mano je super sezona in komaj čakam, da se začne naslednja. Še prej pa bom tudi zaradi te zmage užival na počitnicah," se je po zmagi smejalo Zverevu.

Daniil Medvedev Alexander Zverev | Avtor: Epa Epa

ATP Finals, finale:

Alexander Zverev (Nem/3) - Daniil Medvedjev (Rus/2) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice