Šport
5587 ogledov

Federer, Nadal, Đoković? Legendarni Američan izbral najboljšega

Sampras Nadal Wawrinka finale OP Avstralije grand slam Melbourne pozdrav začetek EPA
Nekdanji teniški zvezdnik je izbral najboljšega igralca v zgodovini.

V razpravo o tem, kdo je najboljši teniški igralec vseh časov, se je vključil tudi nekdanji zvezdnik Pete Sampras. Američan, ki je za mnoge veljal kot najresnejši kandidat za takšen naziv pred prihodom velike trojice Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković, je razkril svojega favorita.

Sampras je sicer komentiral dejstvo, da bo Đoković še sedmič leto končal kot prvi igralec na ATP računalniški lestvici. "Sedem let. Prepričan sem, da je to zanj bonus na vse velike turnirje, ki jih je osvojil. Zagotovo bo te dosežke še bolj cenil, ko bo nekoliko starejši. To je naredil z dominacijo nad še dvema velikanoma, Rogerjem in Rafo, hkrati pa se dobro upira tudi novi generaciji teniških igralcev, ki prihaja," je dejal Sampras.

Ta je pred prihodom velike trojice, vsak od njih je osvojil 20 grand slam turnirjev, držal rekord z zmagami na četverici največjih turnirjev. Američan je sicer osvojil 14 grand slam turnirjev.

"Resnično mislim, da je to, kar je naredil v zadnjem desetletju z osvajanjem turnirjev, konstantnostjo, s tem, da je sedem let na vrhu... Zame je to zgovoren znak, da gre za najboljšega teniškega igralca vseh časov," je zaključil Sampras.

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice