Šport
5303 ogledov

"Izgovorite naglas: največji športnik vseh časov je Srb!"

đoković Epa
Oče Novaka Đokovića je bil evforičen po sinovi šesti zmagi na mastersu v Parizu, s katero se je najboljši tenisač na svetu polastil še enega rekorda.

Novak Đoković si je že z uvrstitvijo v finale pariškega mastersa zagotovil prvo mesto na računalniški lestvici ob koncu sezone, v razburljivem obračunu za končno lovoriko pa je po preobratu strl odpor Danila Medvedjeva in se dokopal do 37. naslova na turnirjih serije 1000.

S tem se je zavihtel na prvo mesto po številu osvojenih turnirjev serije masters (37), potem ko si je zadnjih nekaj mesecev rekord delil s Špancem Rafaelom Nadalom (36).

Novak Đoković Bercy Zaključni masters Šport Đoković dočakal maščevanje in podrl Nadalov rekord

Đoković je že pred nedeljskim spopadom z velikim tekmecem, ki mu je v New Yorku odrekel zgodovinski koledarski grand slam, potrdil prvo mesto na lestvici ob koncu sezone, kar mu je uspelo sedmič v karieri (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020, 2021).

S tem je podrl rekord legendarnega ameriškega tenisača Peta Samprasa (1993-1998).

 | Avtor: Epa Epa

Srb je v desetem medsebojnem dvoboju prišel do šeste zmage proti Medvedjevu (6-4), kateremu se je vsaj delno oddolžil za poraz v finalu OP ZDA. To je bila že njegova šesta zmaga na pariškem mastersu in 86. turnirska lovorika v karieri. Več od njega so jih v odpri teniški eri zbrali samo Nadal (88), Čeh Ivan Lendl (94), Švicar Roger Federer (103) in Američan Jimmy Connors (109).

nadal ATP Šport Dolgo odsotni Nadal napovedal datum vrnitve

Po nedeljskem finalu so v srbskih medijih močno odmevale besede Đokovićevega očeta Srđana, ki je sina povzdignil v nebo in vtrl sol na rano domnevno pristranskim zahodnim medijem. 

"Navdušen sem, tako kot večina ljudi na tem svetu," je v pogovoru za srbski Sportklub dejal Srđan. "Svet se veseli ob zmagi našega Novaka, našega Srba, fanta, ki izhaja iz tega ljudstva. On je najboljši tenisač in največji športnik vseh časov. Zapomnite si to in izgovorite naglas: najboljši športnik vseh časov prihaja iz Srbije! To se je zdaj zgodilo in kdo ve, če se bo še kdaj," je dodal.

dijana đoković spolzek teren Šport Đokovićeva mama iskreno o tem, kaj si misli o sinovi ženi

"Besede ne morejo opisati, kaj Novak počne za svojo družino in narod. Srbsko slavo je ponesel v svet. Postali smo bolj cenjeni in spoštovani. Nismo takšni, za kakršne so nas smatrali desetletja. Nemogoče bi bilo, da bi nekdo s takšno karizmo in športnim duhom pripadal nekemu drugemu narodu. Srbija, slavimo Novaka, ker besede niso dovolj. Ko bo odšel, bo za vedno ostal najboljši vseh časov," je prepričan Srđan. 

dominic thiem Odgovor Šport Teniški as razkril cepilni status po javnem sramotenju ministra
Komentarjev 1
  • PaPajapopi 10:30 08.november 2021.

    Še dobro , da ni na opankah prinesel srbsko zemljo povsod, kjer je igral, ker potem se ve kaj bi sledilo.