Šport
9461 ogledov

"Đoković ima samo eno možnost, če želi še naprej igrati tenis"

novak đoković Epa
Nastop prvega igralca sveta Novaka Đokovića na OP Avstralije januarja prihodnje leto je še vedno pod velikim vprašajem.

Napoved premierja zvezne države Vikcotijre v Avstrlaija Daniela Andrewsa, da bodo lahko na OP Avstralije nastopili samo cepljeni teniški igralci in igralke je še dodatno zategnila zanko okoli branilca naslova Novaka Đokovića.

Prvi igralec sveta v nedavnem intervjuju za Blic ni želel razkriti cepilnega statusa, dejal je le, da bo budno spremljal razmere v Melborunu, ob tem pa izrazil upanje, da bo lahko januarja napadal svojo deseto lovoriko v deželi tam spodaj.

Po mnenju Đokovićevega nekdanjega trenerja Borisa Beckerja ima srbski tenisač vso pravico do odločanja o svojem telesu, vendar se mora zavedati, da bo ta odločitev močno krojila nadaljevanje njegove kariere.

boris becker | Avtor: Epa Epa
"Teniški igralci so samostojni podjetniki. Niso člani nobenega moštva in so po naravi zelo svobodnega duha. Ne marajo predalčkanja. Seveda je tudi mene presenetilo, da se jih toliko ni cepilo. Globalno se število cepljenih povečuje, ker je dobro. Po navedbah medijev je precepljenih tudi dve tretjini nogometašev v Premier League. Športniki se morajo zavedati, da se bodo slej ko prej morali odločiti za cepljenje, sicer se bodo težko še naprej ukvarjali s profesionalnim športom," je povedal šestkratni zmagovalec grand slamov.

Konkretneje o Đokoviću in polemiki glede udeležbe na OP Avstralije, je Becker dejal: "Razumem, zakaj Đoković ne želi razkriti svojega cepilnega statusa. To je njegova pravica, ki jo je treba varovati. A če želi še naprej igrati profesionalni tenis, potem bo moral upoštevati pravila, ki veljajo za vse udeležence turnirja v Avstraliji. Zvezna država Viktorija zahteva potrdilo o cepljenju. Naše osebno mnenje je v tem pogledu brezpredmetno. Avstralska vlada je sprejela odločitev, kar pomeni, da je rešitev samo ena."

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 5
  • Ender3 18:42 30.oktober 2021.

    Nisem njegov fan, Đole je samosvoj ampak, če bo cepilna politika harala še v športu, potem ta diskriminacija ne bo nikomur koristila še najmanj pa, vrhunskemu športu kamor Novak vsekakor sodi.

  • rd2dmk2 14:59 30.oktober 2021.

    na koncu bo v OP avstralije za leto 2020 zmagal Bedene. brez boja...

  • popokatopetl 14:40 30.oktober 2021.

    Odkar cepljeni na veliko zbolevamo, je pogoj cepljenja še posebej farsa. Se strinjam da bi bilo dobro če bi se cepili vsi ogoženi (starejši in drugače bolni). Na dolgi rok bomo itak prekuženi, tole so samo začasne igrice.