Šport
2269 ogledov

Teniški as razkril cepilni status po javnem sramotenju ministra

dominic thiem Epa
Avstrijski minister za zdravje se je med televizijsko oddajo obregnil ob cepilni status najboljšega tenisača v državi Dominica Thiema.

Nekdanji zmagovalec OP ZDA Dominic Thiem je z objavo na družbenih omrežjih potrdil, da je prejel dva odmerka cepiva proti koronavirusu. Za ta korak se je odločil po tem, ko ga je med televizijskim intervjujem k cepljenju javno pozval avstrijski minister za zdravje Wolfgang Mückstein.

Teniški zvezdnik je v preteklosti sicer izrazil zadržano naklonjenost cepljenju, a je želel počakati na cepivo ameriškega proizvajalca Novavax.

Prejšnji teden je minister Mückstein svoj televizijski nastop izkoristil za to, da je enega najbolj priljubljenih športnikov v državi prikazal kot anticeplica, medtem ko so mediji poročali, da je bil Thiemu onemogočen ogled domačega turnirja Vienna Open, ker ni cepljen.

dominic thiem | Avtor: Epa Epa
Nekdanji tretji igralec sveta, ki trenutno okreva po poškodbi zapestja, je svojim sledilcem sporočil, da rehabilitacija poteka dobro in da se namerava na igrišča vrniti konec decembra na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju. Izrazil je tudi upanje za nastop na OP Avstralije, kjer bodo lahko zaigrali le polno cepljeni igralci in igralke.

"Ni treba posebej poudarjati, da je polna precepljenost pogoj za nastop na obeh turnirjih. Tudi sam sem že cepljen. Pred kratkim sem zasledil nekaj novic na to temo in že pred časom sem zelo jasno povedal, da se nameravam cepiti. Upam, da naslednjič stvari ne bodo šle tako daleč, kot se je to zgodilo v zadnjem tednu," je ministrov "napad" obsodil eden najboljših tenisačev na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice