Slovenija
7332 ogledov

Ob slabih napovedih epidemije v Ljubljani velik naval na cepljenje

Kolona za cepljenje na Metelkovi Bralec

Bralec nam je poslal fotografijo kolone, ki se je danes vlekla pred Zdravstvenim domom na Metelkovi v Ljubljani. Kot pravi, je na fotografiji zajel le polovico vrste, ki je bila v resnici še enkrat daljša. Pri ZD Ljubljana pravijo, da je razlog povečano zanimanje za cepljenje.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Najnovejša prognoza: Grozljive napovedi, res nas lahko skrbi

"V ZD Ljubljana smo izjemno veseli ponovnega povečanja zanimanja za cepljenje," so pojasnili pri ZDLJ. "Ob zaznanem povečanju interesa smo danes nemudoma povečali število ekip za izvajanje cepljenja. V sled temu bomo v naslednjih dneh tudi podaljšali čas delovanja cepilnega centra in dodatno povečali število cepilnih ekip, prav tako bomo cepljenje izvajali med vikendom (soboto in nedeljo). Da se čim bolj približamo potrebam naših uporabnikov, omogočamo tudi naročanje na cepljenje neposredno na proste termine."

"Potrebno je razumeti, da je ob situacijah, kot je bila današnja, na cepljenje potrebno počakati, ker se v tako kratkem času ne morejo formirati nove cepilne ekipe, saj so vsi naši zaposleni v cepilnem centru vzeti iz delovnih procesov v ambulantah, kjer nudimo vse ostale zdravstvene storitve, med katerimi so mnoge neodložljive. Situaciji se seveda prilagajamo v največji možni meri in vsi, ki so danes prišli na cepljenje, so to lahko opravili, nekatere pa smo tudi naročili na proste termine v naslednjih dneh."

ZD Ljubljana

Od preteklega petka do včeraj oz. danes so zaznali povečano zanimanje za cepljenje, in sicer so v petek, 29. 10. 2021, cepili 268 oseb, od tega 27 s prvim odmerkom, 141 s tretjim odmerkom. Včeraj so cepili 702 osebi, od tega s prvim odmerkom 154 oseb, s tretjim odmerkom pa 361 oseb. "Danes do 12. ure smo cepili 436 oseb, od tega s prvim odmerkom 17 oseb, s tretjim pa 361 oseb," razlagajo pri ZD Ljubljana.

Danes, jutri in pojutrišnjem v cepilnem centru izvajajo tudi sočasna cepljenja proti covid-19 in proti gripi za naročene paciente.

Poudarjajo, da so povečanega zanimanja izjemno veseli in da se bodo potrebam še naprej v največji možni meri prilagajali.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Tako je napoved o zapiranju države komentirala Beovićeva

Termine za cepljenje lahko preverite na tej povezavi.

V Sloveniji je prvi odmerek prejelo 56 odstotkov prebivalcev, dva odmerka pa 53 odstotkov. Če upoštevamo le prebivalce nad 18 let, je precepljenost s prvim odmerkom 67 odstotna, z obema pa 63 odstotna. Poteka tudi cepljenje s poživitvenim tretjim odmerkom, strokovna skupina za cepljenje, ki jo vodi Bojana Beović, je izdala nova priporočila, ki si jih lahko preberete na naslednji povezavi.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Padel nov rekord števila dnevnih okužb

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • Avatar Leon
    Leon 06:50 04.november 2021.

    Histerija cepljenja pred nakupi ob črnih petkih !

  • bobubob 01:07 04.november 2021.

    Vsi tile čakajoči na odrešitev odgovornosti za lastno zdravje bodo lahko sedaj nehali pljuvati po drugače mislečih, saj bodo zaščiteni. Ko bodo 'pocepljeni' in s tem varni vsi nestrpneži, ostali pa bodo izbrisani iz kolektivnega spomina 'in se njihovo ime ...prikaži več ne bo več smelo izgovarjati' , bo v tej dolini šentflorjanski spet lahko zavladal usmrajeni mir.....in Avgijevi hlevi bodo ostali nedotaknjeni....

  • smoljo 22:54 03.november 2021.

    Hecno je da pa je v vecini navedeno spajk 3 doze,1 doze vidim da malo ? Kaj to pomeni ,švoh napredek ali pa tistim z 2 šusim potece datum veljavnosti ...pa brž po 3 ,da bo martin,miklavž,božicek in dedek mraz,a ...prikaži več ja dedek mraz je komunist ,fak .nev šlo .