Slovenija
19875 ogledov

Novi podatki: Padel nov rekord števila dnevnih okužb

Covid-19 Profimedia
Tako veliko potrjenih pozitivnih primerov še ni bilo.

Ob 7.722 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 3.456 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 44,8 odstoten.

Opravljenih je bilo tudi 35.567 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih.

14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev znaša 1.391, sedemdnevno povprečje dnevnih okužb pa je 2.223.

V primerjavi s preteklim torkom, ko je bilo potrjenih 3.138 okužb, jih je bilo včeraj za deset odstotkov več. 

V bolnišnicah se po zadnjih podatkih zdravi 670 covidnih bolnikov, od tega jih je 159 na oddelih za intenzivno nego. Število bolnikov bo v naslednjih tednih še naraščalo, kar pomeni in ker kapacitete niso neomejene, vlada napoveduje nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa. Nove ukrepe naj bi po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Franca Vindišarja sprejeli, ko bo na intenzivnih oddelkih zasedenih med 160 in 180 postelj. 

Kakšni bodo ti ukrepi, za zdaj še ni znano. Včeraj je o njih razpravljala posvetovalna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar in vlada. Najprej je v javnost prišla informacija, da je strokovna skupina predlagala desetdnevno zaprtje države, a se je pozneje izkazalo, da je bila napaka v zapisniku

Po neuradnih informacijah STA je bila vlada včeraj na sestanku nenaklonjena zapiranju države, čeprav predsednik vlade Janez Janša pred časom ni izključil "lockdowna". Neuradno naj bi vlada sprejela odločitev za zaostrovanje obstoječih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ukrepi naj bi bili med ministrstvi usklajeni do četrtkove seje vlade, med njimi pa bi bilo tudi širjenje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) na dodatne dejavnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 60
  • Ender3 15:16 03.november 2021.

    Če je verjeti številkam je rekord, število dnevno opravljenih PCR testov. Ti so sorazmerni dnevno detektiranim okužbam čeprav je pri tem, veliko vprašajev. Pri tej ? statistiki, je dobra vsaj nesorazmernost pri številu hospitalizacij in potrebe pa intenzivni obravnavi. Prekuženost ...prikaži več v populaciji je že zaznati, čeprav čredne imunosti ne bomo dosegli. Realno bomo dosegli endemično stanje, na katero se bomo morali navaditi in sprijazniti.

  • eminenca 14:38 03.november 2021.

    kaj ko bi prišli na številko 5.000 dnevno ... x 10 dni = 50.000, x 100 dni = 500.000 ... še malo pa polovica, jest ne razumem od kod taki lažni podatki, ampak nekaj ne štima ... cepleni okuženi, ja ...prikaži več pa kaj še hoče ta banda komunistična od nas, da se uležem pred urgenco ZD in začnem jokat, da nič ne morem ... čez par ur me bodo spokal domov po hitrem postopku

  • Boschtjan Zupanchich 13:27 03.november 2021.

    Ja, logično, ker ta gripni virusek Najbolj prenašajo Samo Netestirani Cepljeni Cepci !!! ! !!!