Zdravje
30583 ogledov

Logarjeva po sestanku z vlado. Podrobnosti, kakšni ukrepi so na mizi.

Mateja Logar, infektologinja Vlada RS Mateja Logar, infektologinja
Kaj je z 10-dnevnim zapiranjem države? Menda je šlo za vsebinsko napako v zapisniku.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je po sestanku s predstavniki vlade za STA dejala, da so vladi predlagali zaostritev covidnih ukrepov, ne pa popolnega 10-dnevnega zaprtja države.

Kot je pojasnila, je v osnutku zapisnika s ponedeljkove seje svetovalne skupine resda pisalo, da se predlaga 10-dnevno popolno zaprtje države, a da je pri tem šlo za vsebinsko napako v zapisniku, ki še ni bil potrjen. Zapisnik je bil danes popravljen in nato posredovan ministrstvu za zdravje, je dodala.

Vlada ni naklonjena zapiranju

Po neuradnih informacijah STA je bila vlada danes na sestanku nenaklonjena zapiranju države. Neuradno naj bi vlada sprejela odločitev za zaostrovanje obstoječih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ukrepi naj bi bili med ministrstvi usklajeni do četrtkove seje vlade, med njimi pa bi bilo tudi širjenje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) na dodatne dejavnosti.

Logarjeva se je dopoldne sestala z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem, nato pa so se vladni predstavniki sestali še s člani svetovalne skupine za covid-19.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Koordinator za bolniške postelje pri ministrstvu si želi zapiranja države

Približujemo se kritičnim številkam

V preteklem tednu je sicer Poklukar napovedal, da če se epidemiološko stanje ne bo izboljšalo in če bo število bolnikov na intenzivni negi naraslo na 160 do 180, bo vladi predlagal vsaj delno zaprtje družbe. Po današnjih podatkih na intenzivni negi v bolnišnicah zdravijo 158 covidnih bolnikov.

Na ministrstvu za zdravje pa so danes z vodstvi bolnišnic sklenili, da bo večina bolnišnic ukinila vse nenujne programe. Hkrati bodo bolnišnice povečale številno navadnih in intenzivnih postelj. Koordinator covidnih bolnišničnih postelj Robert Carotta je ob tem posvaril pred zlomom zdravstva, zato je naklonjen zaprtju države.

Covid-19 test | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19 Covid-19 Svet Avstrija: Komaj sprejeli nove ukrepe, že zaostrujejo Cepljenje, covid-19 Covid-19 Zdravje To je priporočilo posvetovalne skupine za cepljenje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
 • QSprm 19:19 03.november 2021.

  Edini ukrep, ki je 100% ucinkovit in nas takoj resi vseh tegob, je takojsnja institucionalizacija te falange notoricih bebckov in razmontiranje legla korupcije. Vse ostalo je le nadaljevanje groteskne epizode lova na carovnice.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:46 03.november 2021.

  Toninckovga mulcka je vzel v roke Bikovski pocivalsek in mu na listek napisal da ne smemo gospodarstvo zapirati. Btw a tistega tovornjaka z maskami se vedno išče???

 • rd2dmk2 09:38 03.november 2021.

  toninčkov matejček je dejal pri dnevniku da nima smisla zapirat gospodarstva. oh kolk je on pameten.. le kje je to pobral... kaj ni pogruntal da je revoz že napol zaprt, da ohoho fabrik po SLO na pol stoji, ker partnerji ...prikaži več v EU stojijo, da ne omenjamo VW ki je do novega leta poslal delavce domov in to brez plače. ja doma so , pa nič penezov. in zdej malo kolutkajte, kmalu bo veseli december, ljudje pa švorc. kako bodo vpil trgovci, ko že dons jamrajo, pa gostinci. kmalu bomo vsi doma.