Zdravje
2770 ogledov

To je priporočilo posvetovalne skupine za cepljenje

Cepljenje, covid-19 Epa
Nasveti glede poživitvenega odmerka.

Cepljenim z vektorskimi cepivi posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ glede na trenutno epidemiološko situacijo poživitveni odmerek priporoča po vsaj dveh mesecih, je razvidno iz zapisnika skupine. Prav tako so razširili seznam ostalih skupin ljudi, ki jim priporočajo cepljenje s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19.

Posvetovalna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pod vodstvom infektologinje Bojane Beović je na sestanku 27. oktobra sprejela sklep, po katerem cepljenje s poživitvenim odmerkom cepiva po novem priporoča tudi družinskim članom imunsko oslabljenih oseb in posebej ranljivih kroničnih bolnikov, osebam z večjo poklicno izpostavljenostjo in osebam, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi. Slednjim cepljenje predlagajo po vsaj dveh mesecih od polnega cepljenja.

Posvetovalna skupina poživitveni odmerek še naprej predlaga tudi oskrbovancem domov starejših in drugih socialno-varstvenih zavodov, pa tudi posebej ranljivim kroničnim bolnikom ne glede na starost. Cepljenje s poživitvenim odmerkom je skupina pred spremembami priporočala tudi vsem starejšim od 65 let, po novem pa to priporoča vsem starejšim od 50 let.

Skupina priporoča tudi, da "se cepljenje z vektorskimi cepivi opravi, kadar obstajajo kontraindikacije za cepljenje z mRNK cepivi".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
 • QSprm 19:04 03.november 2021.

  Rezimska propagandna agencija za promocijo cepljenja, ali ekipa kvazi strokovnjakov zbrana v drustvu mrtvih pesnikov, ki ga vodi priznani alkimist in specialist za zasvojence. Brez vsakrsne odgovornosti jim je dano trositi vsemogoce oslarije. Edini cilj in namen je cim prej ...prikaži več zasvojit cim vec naroda s tem cepljenjem.

 • Avatar Leon
  Leon 07:00 03.november 2021.

  Zdravstvena STOKA poziva na cepljenje z vsemi cepivi tudi Janssen in AstraZeneca čeprav so jih nekatere EU izločile kot škodljive in nevarna . Pri nas bodo vse porabili na GLUPEM NARODU .

 • evelux 18:14 02.november 2021.

  Vsakih 14 dni priporocate drugace ja kdo naj temu verjame, zaupa pa to moras bit totalno blesav, da zaupas stroki ki nonstop spreminja svoje znanje pa kaj res nasi strokovnjaki nic ne znajo....

Sorodne novice