Šport
3066 ogledov

Je to že odgovor na vprašanje, če bo Đoković nastopil?

novak đoković Epa
Novak Đoković v srbski ekipi za pokal ATP v Sydneyju.

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je imenovan v srbsko ekipo za pokal ATP, ki bo od 1. do 9. januarja potekal v Sydneyju. Po špekulacijah, ali bo Srb v začetku prihodnjega leta odpotoval na peto celino zaradi obveznega cepljenja proti novemu koronavirusu v Avstraliji ali ne, je zdaj potrjen član ekipe, so potrdili organizatorji. S tem je Đoković verjetnost, da bo nastopil tudi na uvodnem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, močno povečal.

Organizatorji so danes sporočili, da je Đoković med 18 od najboljših 20 igralcev z lestvice ATP, ki so potrdili nastop na pokalu ATP. Ta bo uvodno dejanje teniške sezone 2022.

Na slovesnosti v Sydneyju so namreč organizatorji v sporočilu za javnost razkrili, da bosta tako številka 1 Novak Đoković za Srbijo kot številka 2 Danil Medvedejev za branilko naslova Rusijo zaigrala za svoji reprezentanci. V skupini A so poleg Srbije, ki je osvojila premierno izvedbo pokala ATP leta 2020, še Čile, Norveška in Španija, za katero pa Rafael Nadal ne bo zaigral.

Vsi igralci, ki bodo želeli nastopiti na OP Avstralije med 17. in 30. januarjem v Melbournu, bodo morali biti v skladu z zahtevami zvezne države Viktorija polno cepljeni proti koronski bolezni. Ta zahteva je povzročila, da je devetkratni zmagovalec v Melbournu, skupaj pa zmagovalec 20 grand slamov Đoković svoj nastop postavil pod vprašaj.

Đoković namreč noče razkriti, ali je proti koronski bolezni cepljen ali ne, saj meni, da je to osebna odločitev. Njegov oče Srđan Đoković je pred kratim organizatorje prvega grand slama v sezoni označil za izsiljevalce. Četudi isti pogoji kot v zvezni državi Viktorija ne veljajo v Novem južnem Walesu, pa je Đokovićev nastop v Sydneyju močan signal, da bo verjetno nastopil tudi v Melbournu. Deseta zmaga v Melbourne Parku bi Đokovića popeljala do rekordnega, 21. grand slama.

Komentarjev 3
  • QSprm 10:55 07.december 2021.

    Le cemu bi se udinjal aparheidskemu rezimu. Korona teroristi tam spodaj so se odlocili za genocidne prakse v stilu velikega rajha. Dokler bo temu tako, lahko gostijo ekipo severne koreje in podobnih izrodkov civilizacije.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 09:29 07.december 2021.

    Zakaj bi se cepil, če mu cepivo ne prepreči okužbe, prenašanja in obolevanja ?!...Poleg tega obstaja dokazano dokaj veliko tveganje za stranske učinke...(https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712)...Poleg tega je Covid že prebolel, kar je bistveno boljša zaščita od cepljenja...

Sorodne novice