Domača zmaga, Hadalin do točk

Foto: Epa
Foto: Epa
Schwarzu nočni slalom v Schladmingu, Hadalin 23.
Oglej si celoten članek

Avstrijec Marco Schwarz je zmagovalec sedmega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Schladmingu. Na drugo in tretje mesto nočne tekme pod reflektorji in v sneženju sta se uvrstila Francoza Clement Noel in Alexis Pinturault. Štefan Hadalin je še na deveti tekmi po vrsti osvojil točke. A znova brez presežka. Tekmo je končal na 23. mestu.

Pred odhodom na svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo bodo najboljši slalomisti sveta januarski slalomski maraton sklenili z dvojnim slalomskim koncem tedna v Chamonixu 30. in 31. januarja. Po SP pa sledita le še slalom 14. marca v Kranjski Gori za pokal Vitranc in 21. marca finalni slalom v Lenzerheideju.

Aljaž Dvornik in Tijan Marovt z visokima startnima številkama 59 in 63 na tem težkem slalomu nista imela prav veliko možnosti za premierno uvrstitev v drugo vožnjo.

Na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu v vlogi tekmovalca je nastopil 41-letni Francoz Julien Lizeroux, zmagovalec slaloma v Kranjski Gori leta 2009. Partner odlične francoske veleslalomistke Tesse Worley, ki je sredi dneva zmagala na veleslalomu na Kronplatzu, je Schladming izbral, ker se je lani tu zadnjič uvrstil v drugo vožnjo in bil nato 12. Na zadnji tekmi je bil 35.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.