Šport > Nogomet
99 ogledov

Domača zmaga, Hadalin do točk

Štefan Hadalin Epa
Schwarzu nočni slalom v Schladmingu, Hadalin 23.

Avstrijec Marco Schwarz je zmagovalec sedmega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Schladmingu. Na drugo in tretje mesto nočne tekme pod reflektorji in v sneženju sta se uvrstila Francoza Clement Noel in Alexis Pinturault. Štefan Hadalin je še na deveti tekmi po vrsti osvojil točke. A znova brez presežka. Tekmo je končal na 23. mestu.

Pred odhodom na svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo bodo najboljši slalomisti sveta januarski slalomski maraton sklenili z dvojnim slalomskim koncem tedna v Chamonixu 30. in 31. januarja. Po SP pa sledita le še slalom 14. marca v Kranjski Gori za pokal Vitranc in 21. marca finalni slalom v Lenzerheideju.

Aljaž Dvornik in Tijan Marovt z visokima startnima številkama 59 in 63 na tem težkem slalomu nista imela prav veliko možnosti za premierno uvrstitev v drugo vožnjo.

Na svoji zadnji tekmi v svetovnem pokalu v vlogi tekmovalca je nastopil 41-letni Francoz Julien Lizeroux, zmagovalec slaloma v Kranjski Gori leta 2009. Partner odlične francoske veleslalomistke Tesse Worley, ki je sredi dneva zmagala na veleslalomu na Kronplatzu, je Schladming izbral, ker se je lani tu zadnjič uvrstil v drugo vožnjo in bil nato 12. Na zadnji tekmi je bil 35.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice