Šport > Zimski športi
272 ogledov

Domačinka razbila konkurenco, Maruša tokrat boljša od Ilke

Lara Gut-Behrami Epa
Gut-Behramijevi superveleslalom v Crans Montani, Ferkova do točk s 25.mestom.

Švicarka Lara Gut-Behrami je 28. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark osvojila v domači Crans Montani. Drugič po vrsti je za najboljši slovenski dosežek na superveleslalomih poskrbela Maruša Ferk, ki je s startno številko 39 vpisala 25. mesto (+2,25). Ilka Štuhec je končala na 32. mestu.

Izkušena švicarska tekmovalka Gut-Behramijeva je znova našla zmagovite občutke na domačem prizorišču, ki sicer ne sodi med njene najljubše. Vpisala je 14. superveleslalomsko zmago v svetovnem pokalu, drugo po vrsti, po tem ko je bila januarja najhitrejša tudi v St. Antonu.

Gut-Behramijeva je lastnica največ superveleslalomskih zmag med še aktivnimi smučarkami. Pred njo so Nemka Katja Seizinger (16), Avstrijka Renate Götschl (17) in Američanka Lindsey Vonn (28). Po številu zmag je tretja najuspešnejša Švicarka v svetovnem pokalu. Pred Gut-Behramijevo sta le Erika Hess z 31 zmagami in nedosegljiva Vreni Schneider s 55.

Lara Gut-Behrami | Avtor: Epa Epa

Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala 2015/16 je prišla do druge zmage v sezoni in četrtih stopničk, potem ko je bila tretja na paralelni tekmi v Zürsu. Gut-Behramijeva (245) se je z drugo zaporedno zmago utrdila na prvem mestu v seštevku discipline. Pred rojakinjo Corinne Suter vodi za 76 točk. Tretja je Federica Brignone, ki zaostaja zgolj štiri točke za Suterjevo.

Prav slednja je bila tretja tudi na današnji preizkušnji (+1,02),med obe šampionki se je vrinila zgolj Avstrijka Tamara Tippler (+0,93). Zmagovalka prvega superveleslaloma Čehinja Ester Ledecka, ki je padla na sobotnem smuku, je šla na start in bila danes 15.

Šampionka Šport Smuk terjal novo žrtev! Raztreščila se je pri 109 km/h

Tudi po dveh smukih in superveleslalomu v Crans Montani ostaja na mestu vodilne v seštevku zime Petra Vlhova (861). Na drugem in tretjem mestu sta Švicarki Michelle Gisin (743) in Gut-Behramijeva (667).

Za najboljši slovenski dosežek je presenetljivo znova poskrbela 32-letna tekmovalka iz Blejske Dobrave, ki ni del uradne slovenske reprezentance ter je še poleti in jeseni prek družbenih omrežjih zbirala finančna sredstva in donacije za nadaljevanje kariere. Ferkova je še na drugem superveleslalomu po vrsti bila najboljša Slovenka. Preizkušnjo v St. Antonu je končala na 16. mestu.

Ilka Štuhec | Avtor: Epa Epa

Štuhčeva je v Crans Montani nastopila s poškodovanim desnim gležnjem. Še na drugem superveleslalomu po vrsti je vpisala ničlo. Njen zaostanek je znašal 3,16 sekunde. Najboljšo trideseterico je zgrešila za 11 stotink.

Naslednja ženska postaja bo v torek veleslalom na Kronplatzu. Pred odhodom na februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo pa se bodo specialistke za hitri disciplini ustavile še v Garmisch-Partenkirchnu. Mariborčanka bo na SP prihodnji mesec v Cortini napadala še tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice