Šport > Zimski športi
1772 ogledov

Hrovatova na stopničkah na domačem pragu!

Meta Hrovat Epa
Odličen nastop Slovenk, vsa četverica v finalni vožnji. Meta Hrovat po prvi vožnji tik za stopničkami, po drugi na njih.

Meta Hrovat je stopila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra, za 73 stotink je zaostala za dvakratno zmagovalko Kranjske Gore Marto Bassino. Drugo mesto je pripadlo Michele Gisin, ki je Slovenko ugnala le za sedem stotink. Lep slovenski dosežek so dopolnile še Andreja Slokar z 19. mestom, Neja Dvornik z 21. in Ana Bucik z 28.

V prvi vožnji drugega veleslaloma je sicer kot prva nastopila Američanka Mikaela Shiffrin, njen čas pa nato nobeni od tekmic ni uspelo izboljšati. Za tri desetinke je zaostala Bassinova, za 44 stotink pa Gisinova. 

Nato je sledil nastop trenutno najboljše slovenske veleslalomistke s številko 14. Hrovatova je bila v soboto deveta, tokrat pa v prvi vožnji še precej boljša. Na prvih dveh vmesnih časih je zasedala 5. mesto, na tretjem je bila šesta, v cilju pa je s 86 stotinkami zaostaka zasedla četrto mesto. Manj kot sekundo za Shifrinovo je po prvi vožnji zaostajala le še Tessa Worley (+0,96).

"Že od starta sem čutila, da imam danes boljši ritem, to je na koncu pokazal tudi čas," je za nacionalno televizijo po prvem nastopu dejala Hrovatova, ki je bila seveda zadovoljna s svojo predstavo, to je pokazala že takoj po prihodu v cilj z visoko dvignjenim palcem.

Meta Hrovat | Avtor: Epa Epa

Štiri Slovenke med trideseterico

Na drugi veleslalomski tekmi v Kranjski Gori je sicer nastopila le četverica Slovenk, saj je Ilka Štuhec že po sobotni preizkušnji z ekipo prišla do odločitve, da bo pred naslednjimi tekmami v hitrih preizkušnjah izkoristila dan več za počitek, nastopu pa se je morala odpovedati tudi Tina Robnik zaradi hudih bolečin v kolenu. 

S številko 24 se je na progo podala Ana Bucik, ki je zaostala za tri sekunde in 65 stotink. Kasneje je bila tekma za kar nekaj časa prekinjena, saj se je ob padcu grdo poškodovala Nizozemka Adriana Jelinkova, ki so jo morali s sanmi prepeljati v dolino, kjer jo je čakalo reševalno vozilo.

Odlično je znova nastopila Neja Dvornik, ki je s startno številko 55 prišla na takrat 17. mesto (+3,04). Nato jo je prehitela Kanadčanka Cassidy Gray (+2,78), ki je skočila na 14. pozicijo. Dvornikova se je tako v drugo vožnjo podala z 18. mesta, Andreja Slokar je s številko 62 osvojila 24. mesto, Bucikova pa 26.

Slokarjeva napadalno v drugi vožnji

Prva trojica Slovenk je v drugo potrdila svoje točke. Bucikova in Dvornikova sta izgubili nekaj mest, napredovala pa je Slokarjeva, ki je prišla do sploh prvih veleslalomskih točk v svetovnem pokalu, pred dnevi ji je to sicer uspelo že v slalomu.

"Nisem pričakovala točk. Zadovoljna se m predvsem z napadalno vožnjo v drugo, sem presenečena in presrečna. V Zagrebu sem bila razočarana, ker sem za malce zgrešila drugi nastop. Rekla sem si, da se to tu ne bo zgodilo, čeprav sem imela najvišjo startno številko. Dejala sem si, da bom nastopila v finalni vožnji, drugo me ne briga," je po nastopu za nacionalko povedala Ajdovka.

"Če pod vse skupaj potegnemo črto, je vikend uspešen, če pa ne, pa bi lahko v drugih vožnjah bolj napadala. Sicer sem imela nekaj težav s hrbtom," pa je dejala Dvornikova.

Odlično tudi v drugo

Pred nastopom Hrovatove je z odlično drugo vožnjo vodila Lara Gut-Behrami. Domačinka je kljub eni večji napaki nato zanesljivo prevzela vodstvo, od Švicarke je bila hitrejša za 41 stotink. Obe sta v drugi vožnji zabeležili identičen čas, na koncu drugega najhitrejšega na drugi progi.

Gisinova je nato obdržala le sedem stotink pred Slovenko, Bassinova pa je z najboljšim časom druge vožnje napovedala nov napad na zmago. Ta se ji je posrečil, Shiffrinova je namreč nastopila pod pričakovanji in padla šele na 6. mesto. Hrovatova je tako ponovila lanski dosežek in tretje mesto.

Marta Bassino | Avtor: Epa Epa

"Nisem imela visokih pričakovanj pred Kranjsko Goro, iztekelo pa se je precej boljše. V drugi vožnji včeraj sem dobila nek občutek, ki sem ga iskala že dlje časa. Danes mi je uspelo še več boljših zavojev," je ocenila Hrovatova.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 14:56 17.januar 2021.

    vzev, niso problem take prireditve kjer je vse pod strogo kontrolo! Problem so covid-kreteni ki ne upoštevajo osnovnih ukrepov kot so: ==> distance, nošenje mask, razkuževanje. ......! Njihovo druženje po garažah, zidanicah etc.....!

  • vzev 10:58 17.januar 2021.

    Sramota, da se zlata lisica sploh dovoli. Na eni strani nam prepovedujejo vse ne nujne dejavnost, ljudje ne smejo delati, državljani ne morejo dobiti tistega kar potrebujejo. Po drugi se pa dovoli tale cirkus, ki na kup privede ogromno ljudi, ...prikaži več da vse skupaj pripravijo. Prav tako se mora za dogodek imeti na voljo zdravstvene delavce (ki so bojda že precej izmučeni), pripravljena reševalna vozila. Če se katera izmed tekmoval poškoduje, pa bo zasedala bolnišnične kapacitete.

Sorodne novice