Šport > Zimski športi
862 ogledov

V slovenskem taboru zadovoljni

Meta Hrovat Profimedia
Po prvem delu 57. Zlate lisice, že devetič na rezervni lokaciji v Kranjski Gori, so lahko zadovoljni tudi v domačem taboru.

O zmagovalki prvega od dveh veleslalomov v Kranjski Gori je odločal finalni obračun Francozinje Tesse Worley, s trinajstimi zmagami najuspešnejša veleslalomistke med aktivnimi smučarkami, in Italijanke Marte Bassino. Boj je dobila s prednostjo osmih desetink sekunde Italijanka, ki je s tremi zmagami znova prevzela tudi mesto vodilne v posebnem seštevku discipline.

Meta Hrovat se je na domačem hribu znova uvrstila v prvo deseterico, prve veleslalomske točke je osvojila Neja Dvornik.

"Zadovoljna sem, da sem končno spet sestavila dve solidni vožnji. Kljub temu, da sem imela nekaj zelo slabih tekem, se krivulja morda obrača navzgor. Grem z nasmehom v jutrišnji dan. Moram iskreno priznati, da sproščenosti, ki si jo želim, še ni, saj tudi nisem smučarka, ki je znana po sproščenem smučanju. Sproščenost pa še težje najdem, sploh če forma ni taka, kot si jo želim. A smučanje je šport občutkov, ki se jih ne da izsiliti. Začutiš to, in potem gradiš na temu, izsiliti občutkov se pač ne da," je bila izjava Hrovatove, ki jo čaka v nedeljo še en veleslalom.

štefan hadalin Slalom (M) Šport Hadalin v finalu napredoval po lestvici

Lansko Zlato lisico, ki je bila tudi v Kranjski Gori, je končala na tretjem mestu. Po dobrem začetku sezone s šestim mestom v Söldnu pa je za Hrovatovo sledilo slabše nadaljevanje, v katerem je pridelala tudi poškodbo hrbtne mišice. To je sanirala. Deveto mesto pa je prvi korak na poti povrnitve veleslalomske samozavesti. Ravno pravi čas pred februarskim svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo je znova našla prave občutke in to prav na domači tekmi.

Drugič v konkurenci svetovnega pokala je v finalu nastopila Neja Dvornik, prvič na veleslalomih: "Današnja tekma je bila težka predvsem zaradi podlage. Sem pa vesela, da mi je uspela dobra prva vožnja, druga je bila malo zadržana. To je sigurno razbremenitev za nadaljevanje, lažje bomo nadaljevali sezono."

meta hrovat Zlata lisica Šport Hrovatova upravičila vlogo slovenske adutinje

Andrejo Slokar, ki je finale zgrešila za 15 stotink sekunde, popravni izpit čaka v nedeljo: "Po eni strani si malo očitam, po drugi strani pa sem končno prišla do neke hitrosti, v kateri pa se mi še vedno pripetijo napake, tako kot v slalomu. Prej sem bila enakomerna, brez nekih napak, a počasna. Po eni strani sem kar zadovoljna."

Brez finala sta ostali tudi Ana Bucik in Ilka Štuhec. Tina Robnik se je s 30. časom prve vožnje uvrstila v finale, v katerem pa je že po dveh zavojih končala svoj nastop z odstopom.

Marta Bassino | Avtor: Epa Epa

Kljub splošnemu prepričanju današnja zmagovalka ni bila zadovoljna s svojima vožnjama. "Občutek v resnici ni bil dober. Bilo je res ledeno. Samo poskušala sem dati vse od sebe. Ko sem prečkala ciljno črto in videla, da imam osem desetink prednosti, je bilo neverjetno," je občutke opisala 24-letna Bassinova, ki je dobila prva dva veleslaloma sezone v Söldnu in Courchevelu, na tretjem veleslalomu, prav tako v Courchevelu, pa je odstopila v finalni vožnji. Zmago je takrat slavila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je bila tokrat šesta.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.