Šport > Zimski športi
885 ogledov

Meta Hrovat: "Končno vidim ..."

Meta Hrovat zlata lisica Epa
Slovenka je na domači strmini ujela pravo formo.

V Kranjski Gori se je končala letošnja 57. Zlata lisica z dvojnim veleslalomskim sporedom. Na stopničke se je povzpela tudi Slovenka.

Domačinka iz Podkorena Meta Hrovat se je na nedeljskem drugem veleslalomu zavihtela na tretje mesto. Tretja je bila tudi lani, ko so Zlato lisico prav tako namesto v Mariboru izpeljali v Kranjski Gori.

Meta Hrovat Zlata lisica Šport Hrovatova na stopničkah na domačem pragu!

Dvaindvajsetletna Gorenjka si je v prvi vožnji zagotovila četrto izhodišče za napad v finalu. Na drugi progi je od starta do cilja prikazala vrhunsko smučanje.

Meta Hrovat zlata lisica | Avtor: Epa Epa

"Moram reči, da je letos, po vseh težavah, ki sem jih imela, še toliko lepše, da končno vidim, da nismo delali narobe čez poletje, da smo delali trdo, da smo šli v pravo smer. Res sem vesela, da sem dobila potrditev in samozavest. Danes sem se, tako kot včeraj, le z nekoliko več samozavesti, lotila proge. V popoln napad in tudi če se dogajajo napake, ne popuščam. Proga je težka in popuščanja tukaj ne more biti. To mi je v drugo še toliko bolj uspelo," je dejala današnja slovenska junakinja.

Meta Hrovat zlata lisica | Avtor: Epa Epa

Hrovatova je v skupnem seštevku skočila na 21. mesto, s čimer je najboljša Slovenka. Ilka Štuhec, ki je nedeljski veleslalom izpustila, v soboto pa ni bila del trideseterice, je po novem 24. Hrovatova ima 147 točk, Štuhčeva 142. Štuhčevo prihodnji konec tedna čakajo nastopi v Crans Montani v hitrih disciplinah, v katerih Hrovatova ne tekmuje.

V posebnem veleslalomskem seštevku je Hrovatova kot najboljša Slovenka skočila na deveto mesto s 129 točkami. Na vrhu je današnja zmagovalka Italijanka Marta Bassino z izkupičkom 400 točk na petih veleslalomih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice