Domačinka premočna za Polono

Foto: EPA Polona Hercog je nastope v Kataloniji končala v četrtfinalu. (Foto: EPA)
Domačinka Laura Pous Tio je v četrtfinalu turnirja v Barceloni izločila najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog. Dvoboj se je sicer začel v četrtek, a bil prekinjen zaradi dežja.
Oglej si celoten članek

Mariborčanka Polona Hercog je v četrtfinalu 220 tisoč dolarjev vrednega turnirja v Barceloni izgubila s Španko Lauro Pous Tio po dveh urah in 41 minutah igre s 6:7 (7), 6:1, 7:5. Dvoboj je bil v četrtek pri vodstvu Hercogove v prvem nizu prekinjeno zaradi dežja.

Igralki sta se v četrtek razšli po izidu 6:5 za Mariborčanko, ki je v petek prvi niz dobila z 9:7 v podaljšani igri. Najboljša slovenska igralka na lestvici WTA je nato z 1:6 izgubila drugi niz, v tretjem pa je tekmica povedla s 3:1. Ko je že kazalo, da je Hercogova v izgubljenem položaju, pa se je zgodil preobrat in Španki se je igra za nekaj časa povsem ustavila.

Hercogova je dobila tri igre zapored, v sedmi povedla s 40:0 in imela servis, ki ga je pretvorila v vodstvo s 4:3. Španka je nato izenačila in na servis Hercogove vodila s 40:15. Takoj nato je povedla s 5:4 ter imela še servis za zmago v dvoboju. Toda Hercogova se ni predala in je po izenačenju na 30:30 prišla do priložnosti za odvzem servisa, kar ji je tudi uspelo (5:5).

Mariborčanki nato servis ni stekel in tekmica je vodila s 40:0 ter imela tri žogice za vodstvo, ki ji ga je s svojo šesto dvojno napako pri servisu poklonila Hercogova. Slovenka tudi v dvanajsti igri ni več dobila točke in Španka se je uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s šesto nosilko Roberto Vinci iz Italije, ki je dan poprej ugnala Francozinjo Virginio Razzano s 6:4 in 6:1.

WTA, Barcelona, četrtfinale:

Laura Pous Tio (Špa) : Polona Hercog (Slo) 6:7 (7), 6:1, 7:5
Saraa Errani (Ita/5) : Alberta Brianti (Ita) 6:2, 6:3
Roberta Vinci (Ita/6)
: Virginie Razzano (Fra) 6:4, 6:1
Lucie Hradecka (Češ)
: Estrella Cabeza Candela (Špa) 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.