Šport
10 ogledov

Domačinka premočna za Polono

Polona Hercog je nastope v Kataloniji končala v četrtfinalu. (Foto: EPA) EPA
Domačinka Laura Pous Tio je v četrtfinalu turnirja v Barceloni izločila najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog. Dvoboj se je sicer začel v četrtek, a bil prekinjen zaradi dežja.

Mariborčanka Polona Hercog je v četrtfinalu 220 tisoč dolarjev vrednega turnirja v Barceloni izgubila s Španko Lauro Pous Tio po dveh urah in 41 minutah igre s 6:7 (7), 6:1, 7:5. Dvoboj je bil v četrtek pri vodstvu Hercogove v prvem nizu prekinjeno zaradi dežja.

Igralki sta se v četrtek razšli po izidu 6:5 za Mariborčanko, ki je v petek prvi niz dobila z 9:7 v podaljšani igri. Najboljša slovenska igralka na lestvici WTA je nato z 1:6 izgubila drugi niz, v tretjem pa je tekmica povedla s 3:1. Ko je že kazalo, da je Hercogova v izgubljenem položaju, pa se je zgodil preobrat in Španki se je igra za nekaj časa povsem ustavila.

Hercogova je dobila tri igre zapored, v sedmi povedla s 40:0 in imela servis, ki ga je pretvorila v vodstvo s 4:3. Španka je nato izenačila in na servis Hercogove vodila s 40:15. Takoj nato je povedla s 5:4 ter imela še servis za zmago v dvoboju. Toda Hercogova se ni predala in je po izenačenju na 30:30 prišla do priložnosti za odvzem servisa, kar ji je tudi uspelo (5:5).

Mariborčanki nato servis ni stekel in tekmica je vodila s 40:0 ter imela tri žogice za vodstvo, ki ji ga je s svojo šesto dvojno napako pri servisu poklonila Hercogova. Slovenka tudi v dvanajsti igri ni več dobila točke in Španka se je uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s šesto nosilko Roberto Vinci iz Italije, ki je dan poprej ugnala Francozinjo Virginio Razzano s 6:4 in 6:1.

WTA, Barcelona, četrtfinale:

Laura Pous Tio (Špa) : Polona Hercog (Slo) 6:7 (7), 6:1, 7:5
Saraa Errani (Ita/5) : Alberta Brianti (Ita) 6:2, 6:3
Roberta Vinci (Ita/6)
: Virginie Razzano (Fra) 6:4, 6:1
Lucie Hradecka (Češ)
: Estrella Cabeza Candela (Špa) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.